El col·lectiu LGTB homenatja les víctimes de l’assassinat d’Orlando

No Comment

Ahir dilluns al vespre tingué lloc, a la Plaça dels Drets Humans, a l’avinguda Jacquard, una trobada de repulsa a la LGTBIfòbia i a la vegada de solidaritat . El motiu, l’atemptat perpetrat per Omar Mateen, qui assassinà en un tiroteig 50 persones en un club gay de la localitat d’Orlando, als Estats Units, la nit del passat diumenge. A la crida del col·lectiu LGTB de Terrassa s’hi aproparen desenes de persones, així com representants de partits polítics i d’entitats socials de la ciutat.

LGTB atemptat Orlando Lectura del manifest davant la bandera símbol del col·lectiu LGTBI. Foto: MG

Durant la concentració es llegí un manifest de repulsa, on el grup LGTB destacà que els fets d’Orlando són “la constatació de que vivim en una societat masclista i homòfoba”, i que “l’assassí no és cap monstre ni boig, és fill de l’heteropatriarcat que entre totes alimentem”. El manifest també advertí del discurs contra la islamofòbia i el racisme. De fet, al responsable de l’atrocitat se l’ha vinculat com a seguidor de l’Estat Islàmic. Seguidament, un minut de silenci i aplaudiments en homenatge a les víctimes, tot recordant que davant la violència, “la nostra millor arma és l’amor”.

Text complet del manifest llegit pel col·lectiu LGTB:

Davant l’atemptat homòfob de la matinada del dissabte que va tenir lloc a la discoteca Pulse a la ciutat d’Orlando, les associacions LGTB de Terrassa volem expressar la total i absoluta condemna.

Les 50 persones assassinades i la cinquantena de ferits, no només són dades, són persones del col·lectiu LGTB assassinades per l’odi i no per la religió. Volem deixar molt clar, que des del nostre col·lectiu lluitem per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, però també lluitem per fer front a la resta d’opressions que tots i totes patim. A partir d’aquests fets, és evident que la islamofòbia s’endinsarà encara més en la pell d’alguns i algunes, però per això també lluitem, per fer front a la islamofòbia i al racisme. Per dir als nostres companys i companyes musulmans que no estan sols, que nosaltres estem al seu costat.

Hem de recordar que molts països es castiga amb la pena capital l’homosexualitat, i en molts altres és delicte. També amb els col·lectius d’aquests països volem solidaritzar-nos i recordar-los avui.

Volem deixar clar, que l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia, són part del patriarcat, i eradicar la LGTBIfòbia vol dir lluitar des d’una perspectiva feminista i contra la cishterenorma, que a tots i totes se’ns imposa des que naixem. Els terribles fets que van passar a Orlando, no són més que la constatació que vivim en una societat masclista i homòfoba, que entre tots i totes alimentem, a través dels acudits homòfobs i masclistes, cada cop que no utilitzem llenguatge inclusiu, cada cop que triem roba rosa per les nenes i blava pels nens, cada cop que callem una situació discriminatòria, cada cop que neguem que una dona pot tenir penis, cada cop que utilitzem la paraula gorda o moro per insultar a algú, cada cop que diem que hi ha temes més importants que la diversitat sexual, el feminisme i el gènere estem contribuint a la LGTBIfòbia. La persona que ha comès aquest acte, no és cap monstre, ni cap boig, és un fill de l’heteropatriarcat que tots i totes alimentem.

Si volem lluitar contra la LGTBIfòbia, si volem ser una societat lliure i diversa hem de ser conseqüents i refusar la cisheternormativitat en cadascuna de les nostres opcions.

Per lluitar contra la violència, la millor arma que tenim és l’amor.

Related Articles

Deixa un comentari