Prou Barreres denuncia problemes d’accessibilitat i discriminació amb els nous autobusos

No Comment

L’associació Prou Barreres!, de lluita contra la discriminació i per la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones, va fer públic el passat dijous 30 de juny, un comunicat denunciant que en un dels autobusos de segona mà que l’Ajuntament ha comprat recentment, amb caràcter d’urgència, segons aprovaren al Ple municipal del mes de maig, hi ha hagut problemes amb la rampa elèctrica, aquesta mateixa setmana, impedint l’accés a una persona amb diversitat funcional.

A banda d’altres consideracions, com ara entorn a l’eventual qualitat i garanties dels vehicles adquirits sobre, que una avaria com la citada podria produir, l’entitat egarenca alerta sobre el fet que és inadmissible permetre la sortida de autobusos que, com en aquest cas, «impedeixi accedir al vehicle», exigint, si fos el cas, la «retirada immediata de la circulació».

Aquesta denúncia i exigència, afegeix el comunicat de Prou Barreres!, serveix igualment pel que fa a les parades, «encara que aquestes siguin provisionals, totes han de complir les condicions d’accessibilitat, no tan sols la pròpia parada sinó també l’accés a aquesta».

Comunicat íntegre de Prou Barreres!:

El vehicle de TMESA que tingui una rampa avariada, sigui retirat de la circulacióprou barreres logo

Seguint amb el nostre compromís en defensa del Pacte Terrassa per a l’accessibilitat universal
Fem constatar que:
A conseqüència de l’adquisició de vehicles de segona mà per part de TMESA (Transports Municipals Egara), hem comprovat que aquests autobusos tenen rampes elèctriques i que aquesta setmana una d’elles es va avariar, per aquest motiu, una persona amb diversitat funcional no va poder accedir al vehicle. Aquestes accions vulneren els drets de les persones i per tant és un fet discriminatori.
DEMANEM
Que qualsevol vehicle de TMESA que tingui una rampa avariada i/o un problema que impedeixi accedir al vehicle, sigui immediatament retirat de la circulació.
També demanem parades d’autobús accessibles per tothom, encara que aquestes siguin provisionals, totes han de complir les condicions d’accessibilitat, no tan sols la pròpia parada sinó també l’accés a aquesta. (http://proubarreres.blogspot.com.es/2016/06/el-vehicle-de-tmesa-que-tingui-una.html?spref=fb)

Related Articles

Deixa un comentari