Gran acollida de la primera edició del projecte d’art comunitari Terrassa Street Art

No Comment
Opera collage, Freude. Foto TSA Opera collage, Freude. Foto TSA

El dijous set de juliol es va cloure amb l’espectacle Òpera-collage la primera edició del Terrassa Street Art. Durant el darrer mes s’han desenvolupat en diversos espais de Terrassa més de cent hores de tallers gratuïts de diverses disciplines artístiques que inclouen la música, dansa, teatre i arts plàstiques. Els participants van poder mostrar el continguts apresos durant els tallers en l’espectacle que tingué lloc a la Vela de Vallparadís titulat i Òpera-collage. Un espectacle del creador i activista cultural Joan Martínez Colás en què conviuen obres clàssiques amb les avantguardes de començament del segle XX i música del nostre temps amb temes com Live the music!, We run around the world o Les set cambres.

Durant una hora llarga públic i participants van poder gaudir d’un espectacle collage gratuït farcit de participants i creativitat terrassenca en què van destacar els artistes Laia Camps, Monika Lao, Merche Handrich, Josep Jarque, la banda de rock Phoenix Band, el pianista Jesús Silvestre i els Bastoners de Terrassa.

Redacció

Opera collage, Bastoners de Terrassa. Foto TSA Opera collage, Bastoners de Terrassa. Foto TSA

Participatiu, obert, gratuït, suport social

S’acaba el curs i arriba la Festa Major de Terrassa. Convertida en una mena de solstici d’energia i convivència cívica els carrers de la ciutat viuen el moment àlgid de la invasió dels ciutadans.

Entitats, agrupacions, artistes professionals i afeccionats ofereixen el bo i millor de la seva feina pel gaudi col·lectiu. Terrassa esdevé un volcà d’alegria i ningú queda indiferent davant d’una oferta tan plural i eclèctica en què les velles tradicions conviuen amb les manifestacions més actuals.

L’agenda cultural de Terrassa és immensa. Durant tot l’any es desenvolupen fires, festivals, cicles de concerts, de dansa, de circ. Els grups de cultura popular mantenen una activitat incesant al llarg de tot el calendari. Terrassa és una ciutat creativa.

Aquest darrer juny i fins el dia 7 de juliol un nou ingredient s’ha afegit a aquesta gran oferta cultural, els tallers de sensibilització artística del Terrassa Street Art, amb el colofó de l’espectacle Òpera-collage que el proppassat dijous va tenir lloc a la Vela de Vallparadís (també coneguda com a “carpa de Vallparadís”). Amb les més de 100 hores de tallers artístics desenvolupats per tota la geografia terrassenca, més de 1500 usuaris han pogut participar en els tallers de cant, dansa, teatre i arts plàstiques que han omplert de creació artística biblioteques, centres cívics, entitats, escoles i diversos espais públics.

Opera collage, públic assistent. Foto TSA Opera collage, públic assistent. Foto TSA

Òpera-collage és un espectacle que sintetitza el nostre moment actual. Un moment en què la tradició i la modernitat es donen la mà radicalment. Un espectacle que comença amb un performance sobre el caos i que continua amb una escena de l’òpera Wozzeck d’Alban Berg. Un espectacle en què es desenvolupen diverses escenes de les òperes Tosca de Giacomo Puccini, Norma de Vincenzo Bellini, el Requiem de Mozart, la simfonia coral de Beethoven i diversos números dels meus darrers treballs El so de l’esperit, Pacem in Terris, Mozart entre flors, l’Ombra del silenci, Clau de lluna i L’home del paraigua.

Aquest espectacle participatiu, gratuït i obert a tothom no hauria estat possible sense el suport humà i econòmic de les empreses i entitats col·laboradores encapçalades per l’Ajuntament de Terrassa. La Diputació de Barcelona personificada en la Xarxa de Biblioteques, l’ONCE, l’escola l’Heura, l’esplai La fàbrica de Cant Tussell, l’UPC, Mossèn Toni Deulofeu, les parròquies de Santa Maria de les Arenes i Sant Pere de Terrassa, les Associacions de Veïns de Sant Pere i Sant Pere Nord, el Bastoners de Terrassa, la Phoenix Band, el pianista Jesús Silvestre i el mestre de cerimònies Gregorio Rodríguez, van acompanyar als participants que encapçalats per Laia Camps, Monika Lao, Merche Handrich i Josep Jarque van fer viure un somni d’una nit d’estiu en un entorn incomparable.

A tots ells, artistes i institucions, participants i públic: Moltes gràcies!

Joan Martínez Colás, creador i activista cultural

Related Articles

Deixa un comentari