Satisfacció a la CUP per la decisió de municipalitzar l’aigua

No Comment

Membres de la formació han fet una remullada a una font pública per reivindicar un ús més obert i lliure de l’espai públic per part de la ciutadania


La CUP de Terrassa considera la decisió presa per l’Ajuntament, que ha aprovat en plenari un acord per la gestió pública i directa del servei d’aigua, i avalat pel Consell Editorial de l’Aigua, com a “històrica”. Així les coses, els darrers fets ens encaminen cap a la gestió directa del servei: “Sí al debat i la participació, però sense una consulta que només beneficiava a Mina”, afirma la CUP.

Els primers sentiments que arriben als ‘cupaires’ són “els d’immensa alegria per aquesta victòria popular”. La formació felicita “tant a la Taula de l’Aigua com a tots els moviments socials i ciutadanes que han pres part en aquesta batalla”. Segons afirma la CUP, amb aquesta decisió de municipalitzar l’aigua “és la ciutadania qui guanya”.

La CUP insisteix que no es pot mercadejar amb un “bé comú” com l’aigua, i la consulta “no garantia les condicions d’igualtat entre la societat civil i l’empresa concessionària”

“L’Ajuntament recupera la sobirania per a oferir un servei indispensable en el sosteniment de la vida. No només podrà millorar el servei i fins i tot rebaixar la tarifa (a mitjà termini), sinó que es podran evitar talls d’aigua per impagament, en una època d’emergència social com la que vivim”, destaca la CUP en el seu comunicat.

La CUP insisteix que no es pot mercadejar amb un “bé comú” com l’aigua. La consulta que s’estava dissenyant, en la seva opinió, “no garantia les condicions d’igualtat entre la societat civil i l’empresa concessionària”. Així ho va alertar la formació a principis del mes de maig, a través de la regidoria Maria Sirvent: “l’aigua és un dret universal, no una mercaderia, i no es pot fer subhastes amb ella. Com a bé comú no queda cap altra opció que apostar nítidament per fer d’aquest element un bé públic i col·lectiu”. La CUP defensa que “el debat ha de ser de quina manera volem que s’exerceixi la seva gestió pública.”

Remullada a una font per reivindicar la recuperació de l’espai públic

D’altra banda, una desena de militants de la CUP de Terrassa van fer ahir dimecres un acte estiuenc i alhora reivindicatiu, fent una remullada a la font de la plaça de Ricard Camí, davant la seu del BBVA a la Rambla. La microacció pretenia reivindicar la re-apropiació de l’Espai Públic per part de la ciutadania, a més de reivindicar un oci no comercial.

cup font espai públic

Per a la CUP, “es tracta d’una pràctica no mercantilista, mostrant que no cal pagar per activitats d’oci ben entretingudes. En cap cas, però, la considerem substitutiva de les piscines municipals, que haurien d’oferir preus més assequibles per a tota la població”, rebla la formació. Per aquesta, “cal una reapropiació de l’Espai Públic per a les classes populars, de forma que es pugui recuperar l’ús del carrer com a element de socialització, cohesió social i pont veïnal i de suport mutu”. La CUP aposta, i ho seguirà fent amb diferents propostes, per restaurar el sentit de ciutat, “on es pugui sortir al portal de casa amb la cadira, prendre la fresca i petar la xerrada (ara anòmal, abans una quotidianitat), on es pugui jugar a pilota, per damunt ordenances de civisme. On es posin les bases per tornar a la vida comunitària. On el valor d’ús sigui més important que el valor de canvi. On els residents tornin a freqüentar els seus carrers i no siguin únicament zones ‘dormitori’. I així impulsar un imaginari auto-referencial de barri, amb la seva narrativa i generadora auto-orgull”.

La CUP destaca que l’acció “també és una clucada d’ulls a la gestió directa de l’aigua per part de l’Ajuntament”.

Related Articles

Deixa un comentari