Les Carbonelles, fent un barri millor

No Comment

Molta gent potser no té clar per on cau el barri de Les Carbonelles, us diré que està adscrit al districte 4 (Ponent), situat sota la carretera C-243c (Carretera de Martorell). La part més propera a la carretera de Martorell és la que hi correspon a les Carbonelles, el nostre barri.AV Les Carbonelles logomarca

Fruit de les múltiples gestions fetes per part de la junta de l’associació veïnal, juntament amb el recolzament dels veïns de Les Martines, el passat mes de Juliol es va aconseguir que l’ajuntament posés fil a l’agulla per oferir solucions “de facto” al greu problema de circulació que pateix el barri.

El dia 27 de Juliol es publica una nota de premsa explicant les mesures que l’ajuntament prendrà en referència a aquest problema de trànsit, concretament limitacions en la circulació de vehicles, prohibint la tots aquells que no tinguin com a destinació el barri. Igualment la junta de Les Carbonelles va proposar a l’ajuntament de fer uns flyers (fulls volants) per repartir als veïns durant la festa del barri, així com a tothom que faci ús del carrer Mas de Canet.

Des de la junta de veïnal esperem que aquestes mesures que es començaran a posar en marxa al setembre, fins acabar amb la seva plena implementació al novembre, donin resultats positius; tot i que, malauradament, la majoria de veïns que viuen en aquest carrer no són gaire optimistes, ja que com apunten, potser la presencia policial durant els primer dies d’aplicació de multes farà efecte en alguns, però quan passin els dies i marxin allò tornarà a ser “la ley del más fuerte”.

Per altra banda, durant les següents setmanes recordarem als interlocutors de l’ajuntament que tenim pendent una reunió per parlar sobre quines opcions alternatives plantegen al pla de millora del barri que la nostra companya de junta, Sofía Camilo, va presentar a les reunions de Districte corresponents i que no es va assumir per suposar un alt cost econòmic, tot i que ens van dir que a la tornada de l’estiu es parlaria d’alternatives (recordem que les necessitats del barri són: trobar solucions al greu problema de trànsit, construcció d’una plaça-parc en condicions, obertura de carrers que descongestionin el carrer Mas de Canet i un lloc-recinte mínim on poder tenir el material de l’associació).

També estem especialment preocupats pel tema de les escombraries, i tant la manca de bateries en algunes zones del barri com l’incivisme dels què vénen amb els seus cotxes de fora del barri a “deixar el seu regal”. Aquest és un mal global a la ciutat, com es pot veure. Viure a un barri de l’extraradi tampoc ens salva dels incívics, al contrari, i no podem permetre que el barri sigui un lloc a on vinguin a fer negocis il·legals a la nit, protegits per la obscuritat; demanem més presencia policial a la zona i així ho direm en properes reunions amb els cossos policials.

Malauradament, en temes de mobilitat no podem aspirar a tenir carrers sense barreres, tenim moltes barreres per a la gent amb qualsevol tipus de diversitat funcional o mobilitat reduïda, ja que la urbanització que es va fer en el seu dia va ser deficient, i en la majoria de carrers del barri ni tan sols tenim voreres. En una ciutat com Terrassa, capdavantera en molts temes socials, en d’altres té molta feina a fer. Diuen que una cadena és tan forta com la seva baula més dèbil. Doncs, malauradament, a la ciutat hi ha moltes baules per reforçar; esperem entre tots fer força per canviar aquestes debilitats, amb actitud positiva i seny per part de tothom.

Dolores Lledó, vocal de la junta de l’AV Torrent de les Carbonelles

Related Articles

Deixa un comentari