[Víctor Gutiérrez] La participació activa del jovent

No Comment

Voldria començar aquest article per explicar de quina manera pot participar el jovent a la nostra ciutat.

Terrassa, és una ciutat activa amb activitats d’oci, lleure, cultura,

voluntariat cívic i social.

Una ciutat tant oberta amb fortes aspiracions socials i de millores continues. Comptem amb més de mil associacions actives.

Això fa que un pugui estar organitzat associativament amb allò en que realment li pugui interessar.

Es per això que crec que tota persona jove ha d’obtenir activitats dinàmiques i d’auto-realització, de les que fan que s’enriqueixin en valors socials i actius per a poder progressar en un món laboral i cooperatiu.

Seguint aquest model, ara a Terrassa es treballa, en col·laboració amb l’Ajuntament, en un pla local de joventut que definirà la línia de treball i de seguiment durant 4 anys en matèries de joves.

El passat divendres vam poder comprovar com uns quants joves van anar al fòrum jove per aportar un granet de sorra.

També es important fer un fort impuls en matèries d’ocupació activa, educació en valors com lluitar contra l’assetjament o la homofòbia entre altres problemàtiques.

Per això ara a Terrassa una de les aspiracions importants a tenir en compte, són treballar per l’associacionisme jove actiu i ajudar-los a tenir una vida millor en treball i cooperació social. Aula Actual de la CONFAVC, que s’incorpora ara a Terrassa de la mà de 4 associacions veïnals molt dinàmiques, es un exemple a seguir com a programa social ja que aquesta és i serà una de les línies de treball.

Víctor Gutiérrez. Coordinador Joventut Aula Actual i Secretari del Consell de Joves

Related Articles

Deixa un comentari