Marea Pensionista: Salvem les pensions!! concentració a BCN, 27 octubre, 10h

No Comment

Atenció, ens estan saquejant els fons de les pensions públiques [FRSS]!!!!

Concentració a Barcelona, 27 d’octubre, 10hores, davant la seu del PP, c/ Comte Urgell 249

El PP ha esquilmat durant aquest any 9.700 milions d’€ del Fons de Reserva de la Seguretat Social (FRSS) i té previst usurpar uns altres 8.700 milions més d’€ per a la paga de Nadal’16. Sí fem una extrapolació de les apropiacions del FRSS durant el 2017, podem augurar que el 2018 s’haurà exhaurit el FRSS i no quedaran € per sufragar les despeses de les pensions.Marea Pensionista Salvem les pensions

Com s’arribat a aquesta situació?

Al començament de la dècada dels 90 del sXX, la Banca i les asseguradores van realitzar una campanya publicitària per captar clients per a les ofertes dels fons privats de pensions. La qüestió més rellevant per aconseguir aquesta captació, fou la sensibilització de l’opinió pública mitjançant una agressiva campanya publicitària, que avui dia no s’ha qüestionat, de la manca de garanties i de futur en el sistema públic de pensions. Fins-i-tot es va posar data de defunció: abans del 2000!

Com a rexsultat d’aquesta campanya els partits polítics majoritaris en el Congrés de Diputats de l’Estat Espanyol, van aprovar una proposició no de Llei, presentada per CiU, en la qual es creava una ponència (Pacte de Toledo), del 6 d’abril de 1995. Concretament la proposicíó aprovada esmentava el següent:” Les cotitzacions socials deuran ser suficients per a la cobertura de les prestacions contributives, a tal efecte, s’efectuaran les previsions necessàries per a garantir l’equilibri present i futur d’aquesta part del sistema de la Seguretat Social”. Per tant se suprimien les aportacions de l’Estat i es constituia l’esmentat FRSS amb els excedents després de pagar les pensions.

Davant de la situació política provocada per l’atur a gran escala, la brutal precarietat dels contractes de treball, les bonificacions a les quotes empresarials a la SS … s’alimenta la campanya que la Seguretat Social entrarà en dèficit  i sistemàticament s’extreu € del FRSS per provocar la seva extinció i justificar noves mesures i retallades en les pensions públiques.

La Marea Pensionista de Catalunya, manifesta que s’ha de derogar tota l’arquitectura jurídica que significa el Pacte de Toledo i establir amb independència d’enfortir les cotitzacions socials ( per poder eliminar sostre de cotització, incorporació de variables respecte de la productivitat, eliminar les tarifes planes, revisió d’exempcions, etc) la FINANCIACIÓ ha d’estar garantida per una Llei que obligui als pressupostos generals de l’Estat Español a assignar partides pressupostràries necessàries per assumir el pagament de les pensions públiques.

Pensionistes i no pensionistes és l’hora de les MOBILITZACIONS. Si la majoria de pensionistes prenem consciència de les agressions que patim des de l’any 2010 per les directrius des de la Unió Europea (TROIKA) i que apliquen sumisos els governs estatals, la nostra força serà incontestable i es podran retirar les mesures que ens han imposat.

La lluita ha d’abarcar tots els sectors de la població: joves- treballadors/es-pensionistes-… doncs la lluita assegurar les pensions d’ara i les futures.

E-mail: mareapensionista@gmail.com WEB: http://mareapensionista.org/

Related Articles

Deixa un comentari