El Parlament aprova resolució per regular les males olors que defensava l’AV de Can Trias

No Comment

El Parlament aprova una resolució de CSQP per a regular les males olors per llei el 2017

La Proposta de Resolució presentada per la diputada Hortènsia Grau de Catalunya Sí Que es Pot va aprovar-se per unanimitat de tots els grups parlamentaris.

Membres del grup parlamentari de CSQP Membres del grup parlamentari de CSQP

Representants de l’AV Can Trias, la Plataforma hartos de olores y contaminación i el regidor de Viladecavalls i diputat provincial Carles Rodríguez van assistir a la Comissió de Medi Ambient on va aprovar-se la resolució.

Dijous 14 de desembre va debatre’s a la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya una resolució de Catalunya Sí Que es Pot (ICV-EUIA-Podem-Equo) en que es plantejava la necessitat de regular per llei les males olors a Catalunya.

Els darrers anys amb l’augment d’alguns sectors d’activitat econòmica la problemàtica de les males olors ha augmentat. A això se li suma el fet que no existeix una normativa específica sobre la contaminació odorífera i, normalment, són els ens locals els que es troben amb els problemes derivats de les queixes veïnals, i es veuen obligats a regular la matèria.

Aquest és el cas de Viladecavalls en que el darrer any els veïns i veïnes de Can Trias pateixen episodis de males olors provinents de l’activitat del Polígon Industrial de Can Trias. Ajuntament i empreses van veure’s obligades a prendre mesures arrel d’un estudi extern encarregat per l’Ajuntament que identificava l’orígen d’aquestes olors i els compostos químics que contenien.

La resolució aprovada per unanimitat dijous al Parlament va acordar “incloure regulacions específiques per a combatre la problemàtica d’olors en el marc de la futura Llei de Qualitat Ambiental prevista en el Pla de Govern i de la que es preveu tenir un projecte de Llei aprovat al segon semestre de 2017”. Al mateix temps, els acords aprovats preveuen la col·laboració de la Generalitat amb els Ajuntaments per a l’aplicació de la llei i el seu finançament.

Related Articles

Deixa un comentari