Manifest d’ICV ‘per una gestió pública i democràtica de l’aigua’

No Comment

PER UNA GESTIÓ PÚBLICA I DEMOCRÀTICA DE L’’AIGUA

Crida a la mobilització: diumenge 19 de març

La Taula de l’Aigua de Terrassa, el Parlament ciutadà de Terrassa, associacions de veïns, sindicats i altres entitats com Aigua és vida, han impulsat la mobilització del proper diumenge a la nostre ciutat. Objectiu: suport a la remunicipalització de l’Aigua i de les institucions democràtiques.

ICV, activament compromesa en aquest procés, tal com es va expressar a la Resolució de la seva Assemblea Local el passat 5 de novembre “S’escriu aigua, es llegeix democràcia”, participació ciutadana, s’afegeix a aquesta crida i mobilització, que compte amb suport i participació d’altres ciutats que també han iniciat aquest camí.

Cal recordar, en aquest sentit, que la remunicipalització de l’aigua és una tendència, amb vocació mundial, que va guanyant espai als nostres municipis. Els exemples de París, Berlín, Nàpols, Grenoble, o Valladolid, són els més coneguts, però no els únics. El Prat de Llobregat, Mataró o Olesa de Montserrat, són referents, amb molts anys de funcionament que serveixen d’exemple de gestió pública de l’aigua, amb qualitat i amb alta valoració per part dels seus usuaris. Aquest és el camí que estan seguint altres municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com Santa Coloma, Sant Cugat, Badalona o Ripollet, o e municipis arreu de Catalunya, com Girona, La Bisbal, Vidreres o Sant Hilari de Sacalm.

Terrassa és la primera gran ciutat que durant l’any 2017 recuperarà la gestió directa de l’aigua al concloure una concessió de 75 anys a Mina de Terrassa (AGBAR). Un procés que no està resultant gens fàcil, doncs s’ha desfermat una campanya de pressió i assetjament de gran part dels lobbys econòmics contra la decisió majoritària del Ple de l’Ajuntament i la defensa que ha fet seva l’alcalde de la ciutat.

Per aquesta raó, des de ICV hem reivindicat que el Govern de la Generalitat, ha de jugar un paper més actiu i de recolçament, tal com es va aprovar el mes de juny del 2015 al Parlament de Catalunya, i a proposta d’ICV, mitjançant el Pla d’Acompanyament i Recursos per a la Municipalització de l’Aigua (PARMA), per tal d’ajudar als diferents municipis a transitar (serveis jurídics i tècnics) en aquest procés.

Des de ICV demanem, doncs, la màxima implicació de la ciutadania en aquesta jornada de mobilització, i també a tots els processos de participació i informació, en la defensa de l’aigua i la seva remunicipalització com un dret públic indispensable. Igualment per dotar-nos d’un model de governança de l’aigua, que a més a més de considerar els requeriments tècnics oportuns (subministrament de qualitat, preus i tarifes justes, eficiència i principi d’univeralitat), garanteixi una participació real i co-responsable de la ciutadania.

ICV Terrassa, 14 de març de 2017

In : Dia a dia

Related Articles

Deixa un comentari