L’Economia Feminista pren protagonisme

No Comment

L’Economia Feminista pren el protagonisme en l’últim número dels dossiers EsF publicats per Economistas sin Fronteras. Sota el títol «El enfoque de género en la Economía Social y Solidaria: aportes de la Economía Feminista» el dossier dedica diversos articles a analitzar quines han estat o podrien estar les aportacions del feminisme a l’Economia social i solidaria tot analitzant diversos casos reals.

Les diferents aportacions publicades al dossier recullen tots aquells elements propis de l’economia solidaria (com ara la solidaritat, redistribució o sostenibilitat) que qüestionen el sistema econòmic imperant i, anant més enllà, defensen la inclusió de la perspectiva de gènere com a peça fonamental en la construcció d’un sistema alternatiu social i solidari.

El dossier conclou que un dels aspectes claus per a desenvolupar una economia feminista passa per posar al centre del debat l’anomenada crisi de les cures que ha estat conseqüència d’un procés de globalització basat en l’acumulació de capital i l’explotació de la natura i de les persones. La crisi de les cures, agreujada especialment a l’estat espanyol i a Amèrica Llatina, adverteixen des de EsF, només podrà ser revertida si els paràmetres de l’economia feminista comencen a ser tinguts en compte alhora de construir una nova «economia» que posi fi als processos d’injustícia estructural. Els lideratges col·lectius, la conciliació entre els sabers acadèmics i els populars -atresorats per la població femenina en moltes cultures- i el reconeixement dels drets econòmics de les dones són altres dels temes analitzats en aquest últim estudi d’ Economistas sin Fronteras.

Related Articles

Deixa un comentari