La Setmana del Medi Ambient insisteix en la necessitat de prevenir i reciclar els residus

No Comment

imatge-26-SMA-2017-amb-lema-1000x400

Sota el lema “Prevenir i reciclar els residus, la millor opció”, dilluns 5 de juny donen inici les activitats del l’edició 26a Setmana del Medi Ambient. Fins a l’11 de juny, hi haurà activitats de diferents tipus i orientades a públics de totes les edats. L’objectiu del programa és posar de manifest la importància de la prevenció de residus, sobretot davant la complexitat del tractament d’alguns materials i el paper imprescindible que hi juga la col·laboració ciutadana. Aquesta sensibilització està orientada a minimitzar l’impacte mediambiental de la producció d’aquests residus, però també a reduir la factura del seu tractament, que va creixent de forma progressiva.

El programa d’activitats, que es pot consultar aquí, inclou diverses activitats de sensibilització, que van des de projeccions de pel·lícules fins a actuacions teatrals per a infants i també per a persones adults. Les conferències i els tallers, com el que ensenya a aprofitar l’oli de cuina per fer sabó, també tenen el seu espai destacat. Igualment, s’han programat diverses visites per conèixer les experiències i els espais sostenibles que la ciutadania té més a prop, com ara als horts urbans que l’Ajuntament promou amb la col·laboració d’organitzacions socials; a les deixalleries, on es podrà conèixer de primera mà la seva activitat; als espais de l’Anella Verda; al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics; o a les pedalades per la ciutat i el seu entorn, amb rutes senzilles i a l’abast de tothom.

Reciclatge de residus i mobilitat a peu o en transports sostenibles, entre d’altres activitats

La festa de tancament de la Setmana del Medi Ambient se celebrarà al Parc de Vallparadís, al llarg del matí del diumenge 11 de juny, i aproparà als nens i a les nenes a les realitats dels residus, del reciclatge, de l’ús de materials sostenibles i de la racionalitat a la cuina, sempre de la mà del joc i de la diversió. Al mateix espai, tindrà lloc també la Fira Activa’t pel Medi Ambient, que organitza l’Adenc.

En total, una quarantena d’entitats, institucions i organitzacions estan involucrades en la organització del programa i en el desenvolupament de les seves activitats. A banda de la programació convencional, els centres adherits a la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST) i algunes biblioteques municipals també albergaran activitats, reforçant la idea de sensibilització i d’implicació dels més petits i les més petites de la ciutat. En aquesta mateixa línia, el programa de la Setmana del Medi Ambient proposa algunes accions o reptes per a cada jornada, des d’un dia que se suggereix la mobilitat a peu o en transports sostenibles, fins a una altra que proposa no utilitzar bosses de plàstic, o centrar-se en l’estalvi d’aigua o l’aprofitament dels aliments, per exemple.

Related Articles

Deixa un comentari