“Barris plens de memòria”, la història de la postguerra en un click!

No Comment

barrismemoria2

Ja podeu accedir a la peça audiovisual «Barris plens de Memòria» que la CONFAVC, a través del seu programa veïnal Aula Actual ha realitzat per a recollir el testimoni d’un col·lectiu de gent gran que participa al taller d’entrenament mental de les AV Les Planes (Sant Joan Despí); de Cornellà – i de les AV de Can Roca, Vallparadís i Plaça Catalunya-Escola Industrial de Terrassa.

L’audiovisual «Barris plens de Memòria explora els records entorn la guerra, la postguerra, l’educació memorialista i rígida del Franquisme i el nacionalcatolicismo, i altres vivències a vegades doloroses, com l’exili, els processos migratoris, etc. L’objectiu és que l’audiovisual, es presenti l’any acadèmic entrant als centres educatius com a eina de debat i reflexió entre els joves de les realitats passades, en contrast amb les possibilitats actuals.

Cal destacar que en l’acte de presentació hi van assistir més de 200 persones, les quals van poder escoltar com el periodista Josep Maria Balcells feia un discurs instant a recuperar aquesta memòria històrica de la Transició que volgudament havia estat silenciada.

Mira el vídeo Barris plens de Memòria

Related Articles

Deixa un comentari