La PAH de Terrassa demana al Ple que doni suport a la Ley Vivienda PAH

No Comment

Avui la PAH de Terrassa intervindrà al Ple de la ciutat, al punt 26, de participació ciutadana. El motiu de la participació és obtenir el suport del Ple municipal de la ciutat a la proposta de Llei que les més de 200 Plataformes d’Afectats per les Hipoteques (PAH) de tot l’Estat espanyol estan impulsant per tal que s’aprovi al Congrés dels Diputats el curs vinent.

Aquesta demanda de suport s’està portant als plens de tots els municipis i a tots els Parlaments. La proposta de “Ley Vivienda PAH” ja ha estat presentada a tots els grups parlamentaris del Congrés, i en aquest moment l’organització de lluita pel dret a l’habitatge espera el retorn oficial de tots ells. Ja s’han fet rondes de contactes prèvies amb tots els grups a Madrid.

En aquesta web podeu consultar el text legal. Les mesures que conté la proposta de Llei són les mateixes que les de la ILP hipotecaria de la PAH que tot i obtenir un suport social aclaparador de 1’5 milions de signatures va ser bloquejada per la majoria absoluta del PP i aliats al Congrés l’any 2013. Una llei que es va fer famosa com la de les 5 mesures, que són: dació en pagament, stop desnonaments, lloguer social, mesures contra la pobresa energètica, i en favor d’un lloguer estable i assequible.

Al Ple de l’Ajuntament de Terrassa d’avui dijous 29 de juny, la PAH li demanarà la posició de tots els grups al respecte i el seu suport a la proposta de Llei de la PAH. Consideren, a més, «imprescindible que tota la ciutat conegui quin és el posicionament del Ple de Terrassa en relació a aquesta proposta de canvis legislatius».

Per altra banda, també demanaran que aquest posicionament es concreti al Ple de Juliol en una votació. A tal efecte i tenint en compte que actualment el reglament no permet que la ciutadania presenti propostes que es puguin sotmetre a votació (fet que «impedeix clarament l’autonomia i possibles aportacions de la societat civil organitzada sense dependre dels grups polítics del Ple», subratlla la PAH); demanaran als grups que presentin una proposta de resolució que els faran arribar, per tal que es pugui votar el proper ple.

«Tenim una proposta de llei que permetria acabar amb el patiment que ha produït l’emergència habitacional i donar un pas de gegant per protegir el dret a l’habitatge», assegura i planteja la PAH Terrassa, «ara cal donar-li suport i aprovar-la. Volem la Ley Vivienda PAH!»

Related Articles

Deixa un comentari