L’escola cooperativa Crespinell demana locals a l’Ajuntament per mantenir el nivell del projecte

No Comment
Seu de l'escola cooperativa Crespinell al carrer Pantà. Foto PV Seu de l’escola cooperativa Crespinell al carrer Pantà. Foto PV

L’escola d’educació especial Crespinell demana unes noves instal·lacions properes a les actuals per poder atendre en condicions els seus alumnes, amb discapacitat intel·lectual i, a la vegada, assegurar la continuïtat del seu projecte inclusiu.

A mitjans de juliol, l’equip de l’escola cooperativa va iniciar una campanya de recollida de signatures al portal change.org, que ja n’ha recollit més de 2.000 adhesions.

L’espai actual, en una casa antiga del carrer Pantà, se’ls ha fet petit, informa el comunicat de la campanya. De fet, afegeix, actualment hi estudien 65 alumnes, un terç més de la seva capacitat. Expliquen des de l’equip docent que, en tot cas, això no és cap novetat, ben al contrari, «aquesta petició no és nova sinó que es remunta a fa 14 anys amb l’aleshores alcalde Pere Navarro».

La proposta de l’escola Crespinell passaria per ocupar alguna de les plantes de l’edifici proper on ara hi ha l’Arxiu Municipal i Urbanisme ja que algunes dependències municipals podrien traslladar-se a una altra ubicació.

Consideren que, a banda de doblar l’espai actual i millorar la qualitat de l’ensenyament, la nova ubicació permetria donar continuïtat al projecte de col·laboració amb l’ensenyament ordinari. I és que l’escola Crespinell comparteix estones amb l’escola Lanaspa des de fa 27 anys i amb l’institut Montserrat Roig des de fa 15. Aquesta col·laboració va ser reconeguda l’any passat amb el premi Ensenyament de la Fundació Cercle d’Economia i l’Obra Social la Caixa.

Representants de la cooperativa de l’escola Crespinell intervindran, previsiblement al setembre, a la Comissió de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat, de qui depèn el Servei d’Educació per exposar la demanda.

Related Articles

Deixa un comentari