Pedalada massiva el 17 setembre per començar la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible

No Comment
Circuit gegant a la plaça Nova. Foto Rafel Casanovas BCF Circuit gegant a la plaça Nova. Foto Rafel Casanovas BCF

Un altre any s’ha aconseguit reivindicar massivament a Terrassa que “la bicicleta és salut, alegria, aire net, democràtica, sostenible,… gràcies a totes les persones que ho han fet i ho fan possible cada dia”, saluda l’èxit de l’activitat el BiTer (Associació Bici Terrassa Club).

El matí de diumenge es va celebrar La Pedalada 2017, l’acte més popular del programa d’enguany de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible 2017 a Terrassa. Els inscrits en aquesta edició, abans d’emprendre el recorregut de 8 km pels carrers de la ciutat, van poder participar en el “Circuit de la Bicicleta Humana”, una proposta que consistí en la realització per part de tots i totes les participants d’un circuit gegant amb forma de bicicleta a la plaça Nova. Aquesta acció va ser fotografiada i gravada des d’un punt elevat. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, assistiren a la sortida de la Pedalada, una passejada amb bicicleta pels carrers, lúdica i festiva, oberta a la participació de tota la ciutadania. Adjuntem fotografia.

botomalarrassaLa Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2017, que se celebra del 16 al 22 de setembre, amb el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, posa l’accent en la necessitat de fomentar un treball col·lectiu per aconseguir un aire més net. La Pedalada, l’acte central, reuneix tots els ingredients per aconseguir aquest objectiu, ja que representa els valors que es volen consolidar: la reflexió sobre el model de mobilitat, la utilització de mitjans de transport més nets o la recuperació de l’espai públic per a la ciutadania i pels usos cívics, entre d’altres. A banda de la Pedalada, les activitats previstes en el programa volen promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Related Articles

Deixa un comentari