Més de 180 cooperatives i entitats es trobaran a la VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya

No Comment

La FESC tindrà lloc del 20 al 22 d’octubre al recinte habitual de Fabra i Coats de Barcelona


La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) celebrarà la seva sisena edició els propers 20, 21 i 22 d’octubre al recinte Fabra i Coats, al barri barceloní de Sant Andreu. Més de 180 organitzacions participaran a l’esdeveniment, que s’ha convertit en una cita ineludible pels projectes i iniciatives de l’economia social i solidària al territori. La FESC tornarà a demostrar un any més que l’ESS és una alternativa consolidada i real al capitalisme i que totes les necessitats del dia a dia poden cobrir-se gràcies al consum o contractació de productes i serveis de l’economia solidària.

L’edició d’enguany porta per lema «Ni teu, ni meu. Nostre! Fem comunitat». Durant tot el cap de setmana tindran lloc més de 60 xerrades, en què es tractaran preguntes com ara: Podem entendre la ciutat com un bé comú? Tot allò estatal es considera públic? I al revés? Estem creant una bombolla d’economia solidària? Aquestes preguntes es divideixen en cinc eixos: la comunitat, el procomú, allò públic, ESS i administració pública i debats actuals de l’economia solidària.  Tota la programació és gratuïta i oberta a tots els públics fins a completar aforament.

El programa complet d’ativitats i xerrades de la FESC 2017 es pot consultar aquí. L’horari de parades expositores serà dissabte de 10 a 20.30 h fins diumenge de 10 a 14.30 h.

La FESC, més internacional

Cartell_OKUna de les protagonistes d’enguany a la FESC serà el Consell de la Xarxa Intercontinental de Promoció de l’ESS (RIPESS) – format per xarxes d’economia solidària d’Amèrica Llatina i el Carib, Amèrica del Nord, Europa, Àfrica, Àsia i Oceania – . Aquest organisme reuneix xarxes nacionals i sectorials de tot el món, i compartirà la seva experiència en una taula rodona que inclourà temes de formació i de gènere i ESS, la promoció de polítiques públiques inclusives, el foment de la posada en xarxes, així com la col·laboració amb altres moviments socials internacionals que promouen la transformació. a la vegada, representants de Camerun, Japó, Xile, Austràlia, Estats Unitats, Itàlia i França també es s’han sumat al programa oficial de la fira amb diverses xerrades per compartir les seves experiències sobre ESS.

El programa també inclourà la tradicional III Desfilada de Roba Sostenible, organitzada pel Consorci de Comerç Just i Banca Ètica, i la TecnoFESC, un espai organitzat per Setem Catalunya que a través de diverses activitats i tallers, vol reflexionar al voltant de temes com el consum responsable i de proximitat, la reutilització, l’obsolescència programada o la seguretat de les nostres dades.

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats lúdiques i de caire familiar. Els i les visitants podran gaudir d’actuacions i tallers de circ, maquillatge i contacontes, actuacions de dansa, ràdioen directe, teatre, poesia, etc. Per segon any consecutiu, es comptarà amb un espai de relax pensat per a famílies amb nadons en el que, a més, s’oferiran massatges amb la tècnica japonesa del shiatsu.

En aquest 2017, el servei de bar i restauració tornarà a estar a càrrec de la Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa, la XAREC. Aquesta iniciativa aplega diferents projectes repartits pel territori català que tenen els fogons, la cultura i l’ESS com a denominador comú i que actuen com una xarxa de col·laboració i suport mutu. Durant la fira oferiran una proposta gastronòmica basada en la producció ecològica, de temporada i de proximitat.

Comprar només amb moneda social

Com cada any, les persones visitants només podran fer compres als diferents expositors mitjançant moneda social. Enguany, s’incorporen 3 iniciatives més a la llista de monedes que es podran utilitzar durant la FESC. La relació total de monedes que es podran utilitzar són l’ecosol (moneda oficial de la XES), la turuta de Vilanova i la Geltrú (Associació Ecol3VNG), l’hora de l’Ecoxarxa del Bages i l’eco de la Xarxa Eco de Tarragona, el coop de la Cooperativa Integral Catalana, el trok de l’Ecoxarxa de la Garrotxa i la gota de la Xarxa de Gota en Gota. Totes les monedes tindran una equivalència d’1 a 1, excepte l’hora de l’Ecoxarxa que tindrà un valor de 10 a 1 (és a dir, 10 ecosols/turutas/ecos/coop/trok/gota equivaldran a una hora). L’objectiu principal és avançar en la coordinació i la interrelació de les diferents xarxes, de manera que, a través d’uns protocols comuns, les usuàries puguin intercanviar productes i serveis més enllà de la seva pròpia xarxa local.

Espot oficial de la #FESC2017 a Youtube:

Related Articles

Deixa un comentari