[Salvador Pérez] Diàleg el que calgui, però farsa, excuses i engany sota cap concepte

No Comment

El que està passant en l’anomenat procés, que pot acabar com el rosari de l’Aurora segons com es facin les coses, sobretot, pel responsable polítics de Catalunya. Escoltant els discursos del Sr. Rajoy president del govern de l’estat i del Sr. Hernando portaveu del PP al Congrés en la última sessió parlamentària, a més de mentir públicament i derivar les responsabilitats als altres, necessiten fer un relat de Catalunya que justifiqui l’aplicació de l’article 155 i el que faci falta. Bé, l’extrema dreta ultra nacionalista hispànica de C’s, la vella guàrdia psoista, la CEOE, les estructures corruptes de l’Estat i així una llarga llista d’addictes.

Segons tots ells, Catalunya està en descomposició, el problema es centra en el que va passar els dies 6 i 7 de setembre al Parlament català, la resta no compta: l’1 d’octubre amb els policies i guàrdies civils ferits (segurament es van pegar entre ells després de tanta efusió pegant amb la màxima brutalitat a ciutadania pacífica), els ferits agredits per la policia i la guàrdia civil són una quimera i invenció i alguna manifestant es va trencar els dits ella mateixa i d’altres es van agredir a si mateixos, els catalans es van pegant pel carrer i dins casa seva, els espanyolistes són agredits i amenaçats pels carrers, els alcaldes espanyolistes són herois que pateixen persecució, les institucions catalanes estan pervertides i embogits, els nens i nenes de les escoles estan instruïts en l’odi a Espanya, les dones espanyolistes són violades pels carrers, una República totalitària i corrupta, els mitjans de comunicació públics estan al servei de l’independentisme, el Mossos són uns traïdors i estan contra l’estat espanyol i ataquen els sectors espanyolistes als que violen i ataquen amb brutalitat, les empreses marxen en massa de Catalunya… I així una llarga llista de fets i situacions. Quins pocavergonyes per a dir-ho suau. Per a fer justificar una intervenció a Catalunya i aplicar l’estat repressiu, i sobretot, el que no guanyen a les urnes (en ser el PP un partit residual a Catalunya), ho volen fer per la força, per tant, no cal fer aquest relat, fals i fora de la realitat.

“El govern de l’Estat i el PP no estan disposats a parlar de res que comporti un referèndum o la independència , que el seu relat és el que varem sentir al Congrés dels Diputats, que Europa és un fracàs com a model polític, social i econòmic”

A més, quina casualitat, quan la justícia espanyola diu que està demostrat, Cas Gurtel, que el PP es va finançar de forma totalment fora de la Llei, per tant, plenament imputat. Però això importa poc, aquí lo important és la “canya al mono” a Catalunya, humiliar-los i deixar-los sense drets. Qualsevol excusa i mentida és bona, mentrestant fem això, els espanyols no miren la corrupció, i entre el futbol i les garrotades contra els catalans, no hem de rendir comptes i guanyem vots. Quina pena de país i estat.

I amb una altra desgràcia més lamentable, beneït pel comparsa PsoE-PsC, soci necessari perquè el PP faci el que li roti en l’aplicació de l’article 155. No saben com aquest pot aplicar-lo un cop demostrat el seu comportament? Com pot estar al costat d’un govern franquista, corrupte i que el seu anticatalanisme a base d’anar contra els interessos de Catalunya els dóna vots, no dels independentistes, sinó de tots els catalans i catalanes. Aquest és el partit que s’anomena amb el seu lema: “Som l’esquerra”, quina? Senzillament, han perdut el nord des de fa anys, i ni Sánchez, ni la Verge que vulguin els salvarà. Gràcies al seu comportament el PP es reforçarà a Espanya, mentrestant, ells s’ensorren en la misèria ètica i política. I el que encara ho fa més incomprensible, és que van demanant eleccions autonòmiques a Catalunya, quan saben que l’ensorrament serà estrepitós, per tant, també el del mateix PsoE a nivell d’Estat. Per tant, quin paperot ha de fer per a demostrar el seu nacionalisme hispà, en comptes d’aprofitar la situació per a promoure canvis a Espanya i debilitar al govern del PP. S’embolica amb l’estratègia d’aquest on sempre hi surt perden, i només per a obrir una negociació de la Constitució que no anirà enlloc respecte al problema de l’encaix de Catalunya.

Aquests serien els enemics naturals, els nacionalistes de l’Estat. Sempre he dit en aquest tema que el PDeCAT és poc fiable ja que és un partit proper als poders fàctics, sobretot econòmics, i que ja s’ha demostrat que s’han afegit a l’estratègia del PP fent por a la ciutadania, el diner no té color, ni pàtria. Sants innocents, alguns es pensaven que La Caixa i Banc Sabadell, estarien al seu costat després d’anys de deixar-los fer els que els roti? Ara segueixen les consignes del govern central, quina vergonya, han deixat ben retratats al govern català i als partits que li donen suport. Aquest partit, s’ha posat al davant del procés per pura supervivència i per a garantir controlar-lo, i satisfer als sectors indicats, eren la seva garantia. Fa temps que està desitjant que algú li doni la possibilitat de pactar alguna cosa que li permeti sortir de l’embolic, van passar molt ràpid de l’autonomisme a l’independentisme, procés similar al de la transició política, on tots els franquistes es van convertir a la democràcia per a efecte de màgia., com un miracle.

El govern de l’Estat i el PP no estan disposats a parlar de res que comporti un referèndum o la independència , que el seu relat és el que varem sentir al Congrés dels Diputats, que Europa és un fracàs com a model polític, social i econòmic i que només respon als interessos de la dreta liberal i conservadora, que ningú acceptarà canvis en les estructures d’estat, ja que pot obrir el meló dels conflictes nacionals. És més, el Regne Unit està apunt d’intervenir l’autonomia d’Irlanda del Nord i ningú diu ni piu, i això que allà hi havia un conflicte armat.

botomalarrassa

Que ara vingui un llistat de mediadors, per molt importants que siguin, és d’una innocència sospitosa. Això justifica aplaçar la declaració d’independència? Això justifica deixar a la gent, que és el valor més important d’aquest procés, que es juguen la cara pel mateix i estant disposats a trencar-se-la, per la decisió l’altre dia al Parlament de Catalunya? Doncs bé, la resposta immediata, article 155 per si algú en tenia dubtes, i la mediació se la passen pel forró per no dir que la tiren als serveis (WC), i el relat mentides i més mentides per a justificar-lo.

I això és el que no es pot fer, jugar amb la gent. Crec molt poc en la política professional, que sempre posa en risc les situacions. La decisió del president de la Generalitat atenen a no se sap quines mediacions per a fomentar el diàleg que esperem alguns dia aclareixi, es va equivocar.

“El govern català amb la decisió del passat dia 10 d’octubre s’ha debilitat, està posant en perill la força de la gent, la seva credibilitat i una proposta de diàleg que és la riota del govern central i dels anomenats líders europeus”

Quan tu tens la força dels fets, de la noblesa i aspiracions, quan tens un relat on milions de persones et donen suport, no pots frenar de preveure sobre el miratge. Sobretot, quan tens al davant un govern corrupte, sense cap credibilitat i poc disposat a parlar de res, i que només vol guanyar i ensorrar-te en la més pura misèria. I per molta claca que demani diàleg – parlem…, no és intel·ligent frenar ja que això posa en risc el que t’ha donat la força, la bona fe de la gent. Algú diu, és el que volia la CUP, i per tant, no se’ls ha de fer cas per la seva radicalitat. Nou error, els milions de persones que es creuen el procés van més enllà d’una organització, i el que volen amb els sacrificis que calgui, és transparència, honestedat i avançar amb aquest procés fins arribar a tancar-lo. I fer una declaració d’independència de vuit segons, incomprensible que no se sap que és i no és, ha estat un greu error, que al final ens portarà al mateix lloc, la intervenció de l’estat de les institucions catalanes sense diàleg, sense mediacions i sen la riota de tothom i perdre la credibilitat sobretot dels teus, que és el pitjor.

“La dilació de diàleg en el temps va contra el procés i té un objectiu clar, desactivar la força de la gent, única eina que de veritat disposa el govern de la Generalitat.”

A més, s’ha afavorit al govern central i tots els seus seguidors, als espanyolistes catalans, que amb manifestacions minoritàries, per molt que diguin, només cal veure la quantitat de participants en dia Nacional d’Espanya a Catalunya (65.000) cada vegada es mostren més satisfets i cridaners pel suport solidari i econòmic, sobretot a Societat Civil Catalana (que encara ningú ha aclarit d’on treu els recursos), del govern espanyol, el PP i C’s.

Mentrestant, el govern català amb la decisió del passat dia 10 d’octubre s’ha debilitat, està posant en perill la força de la gent, la seva credibilitat i una proposta de diàleg que és la riota del govern central i dels anomenats líders europeus, i que és una mera estratègia del PDeCAT i ara també amb la desgraciada complicitat d’ERC. I la pregunta del govern central al President de la Generalitat, segons el que acabi dient aquest sobre la DI dimarts, pot tirar pel terra al mateix procés i la lluita feta fins ara. La dilació de diàleg en el temps va contra el procés i té un objectiu clar, desactivar la força de la gent, única eina que de veritat disposa el govern de la Generalitat. I si al final s’aplica l’article 155, doncs endavant, el farem saltar pels aires de la mateixa manera que s’ha anat avançant fins ara. Al cap i a la fi, hi haurà unes eleccions i si la força de l’independentisme es manté, aquells que demanen l’aplicació d’aquest article amb l’esperança de treure rèdits, el seu objectiu saltarà pels aires si el resultat és el mateix, i al final C’s, PP i PsC són marginals. Bé, si no declaren a la resta de partits il·legals. I llavors què?

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari