Presentació del llibre “Esmolem les eines”, 26 oct. a Synusia

No Comment


DIJOUS 26 a les 19:30h. a llibreria Synusia presentem “Esmolem les eines” amb Ivan Miró (Co-autor del llibre i membre de la XES), Javier Domínguez (XES Terrassa) i Mar Carrera (Pol·len Edicions).

“Esmolem les eines Debats de l’Economia Solidària per a la Transformació Social Materials de l’Escola de l’Economia Solidària de Catalunya” és el primer número de la col·lecció que impulsem la Xarxa d’Economia Solidària (XES), amb la intercooperació entre les editorials Pol·len edicions, Tigre de Paper i Icaria editorial.

Al calor de les lluites contra la crisi capitalista, proliferen les iniciatives socioeconòmiques que afronten necessitats col·lectives des de la solidaritat, la cooperació i l’autogestió. L’alimentació, les cures, el finançament, l’habitatge, l’energia, la cutura, la mobilitat o les tecnologies són repensades per experiències cooperatives, associades i comunitàries que defugen l’acumulació privada de capital i practiquen la reproducció ampliada de la vida. Com incrementem la potència transformadora d’aquestes economies solidàries? Els itineraris formatius, els paradigmes organitzatius feministes, la vinculació entre comuns i cooperativisme, els ecosistemes locals, la intercooperació i el mercat social són les eines esmolades a la primera Escola d’Estiu de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i avui desplegades en aquest llibre escrit per autores vinculades a la XES.

Amb textos de Jordi Estivill, Jean Louis Laville, Elba Mansilla, Ivan Miró, Óscar Rando, Rubén Suriñach, Anna Fernàndez i del grup de Clàusules Socials de la Xes Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari