L’Ajuntament de Terrassa organitza divendres 27 un acte divulgatiu sobre les sindicatures de greuges

No Comment

El 14 de desembre tindrà lloc la recollida de suports a les candidatures presentades al procés participatiu pel nomenament de síndic/a L’Ajuntament de Terrassa, en el marc del procés participatiu per al nomenament de síndic/a de greuges municipal, organitza aquest divendres, 27 d’octubre, un acte divulgatiu sobre les sindicatures de greuges. L’acte, que inicialment s’havia programat a la plaça Vella, tindrà lloc finalment a l’era de la Masia Freixa (plaça de Josep Freixa i Argemí, 1) a les 18.30 h. En cas de pluja, l’acte es traslladarà a la Biblioteca Central de Terrassa (passeig de Les Lletres, 1). L’acte inclourà les intervencions del síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó; el vicepresident del Fòrum de síndics i síndiques defensors i defensores locals de Catalunya i síndic personer de Mollet del Vallès, Lluís Martínez Camps; i el síndic municipal de Sabadell, Josep Escartín. La presentadora i moderadora serà la conductora del programa El Submarí de la Ràdio Municipal de Terrassa, Mariona Tomàs.

Amb aquest acte, l’Ajuntament de Terrassa vol donar a conèixer la importància i les funcions de la Sindicatura Municipal de Greuges a Terrassa com a orientadora i informadora de la ciutadania en la seva relació amb l’administració; i alhora difondre el procés de participació obert.

La recollida de suports, el 14 de desembre

El procés participatiu per al nomenament de síndic/a de greuges municipal va arrencar el passat 19 de juliol amb la constitució de la Comissió ciutadana de seguiment del procés, que va aprovar les bases reguladores i el calendari del procés. El 2 d’octubre es va obrir el termini de presentació de candidatures, que finalitzarà el proper 14 de novembre. La següent etapa serà la de coneixement de les candidatures, que es desenvoluparà del 20 de novembre al 12 de desembre.

La recollida de suports de la ciutadania a les diverses candidatures tindrà lloc el 14 de desembre. La recollida serà exclusivament presencial, de 9.30 a 20 h, en set equipaments de la ciutat, repartits per tots els districtes: l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Plaça Didó, els cinc Centres Cívics municipals i el Casal Cívic de Can Parellada.

La data la va fixar la Comissió ciutadana de seguiment del procés durant la seva darrera reunió, celebrada el passat dijous. La Comissió aplega representants dels Consells Municipals de Districte i sectorials, dels grups municipals, de la comissió tècnica del procés i de la Comissió ciutadana de seguiment i impuls de la Carta europea de drets humans, a més de la regidora de Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís, i una persona en representació del Fòrum de Síndics en qualitat d’observador. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, la presideix. Les seves funcions son aprovar les bases reguladores i el calendari del procés i fer el seguiment i validació de totes les accions que es vagin succeint fins a la designació de la persona que ocuparà la sindicatura, així com resoldre les incidències que es puguin produir durant el procés.

Related Articles

Deixa un comentari