Terrassa Cooperativa: sessió formativa ‘Com donar suport a l’economia social des de l’administració local’

No Comment
Jordi Garcia Jané durant el curset de Terrassa Cooperativa per a personal tècnic municipal. Foto PV

Dirigit a personal tècnic de diferents serveis municipals, aquest dimarts 7 de novembre va tenir lloc una sessió formativa, entre 9 hores i 14 hores, a la seu del servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Terrassa, sobre conceptes i experiències que relaciones el treball de les administracions públiques locals amb l’economia social i solidària (ESS).

Els objectius concrets eren tres: delimitar els marcs conceptuals en què es pot situar l’ESS i el desenvolupament local; compartir experiències pràctiques d’iniciatives d’ESS que s’estan utilitzant en ajuntaments; aprendre a detectar oportunitats i desenvolupar projectes per impulsar l’ESS al municipi.

Un conjunt de 13 persones, 12 de les quals dones i només 1 home han assistit a la sessió, que comptà amb en Jordi Garcia Jané com a ponent. En Jordi és un veterà activista del moviment cooperatiu i de l’ESS al país, des de la cooperativa l’Apòstrof i com a membre, des de la seva fundació, de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), al temps que dirigent de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya, autor de diversos llibres i molts articles sobre el tema.

La part final del curs va consistir en un treball pràctic per grups en el qual les persones participants van proposar i fer els primers esbossos d’alguns projectes d’ESS en l’àmbit municipal.

En Jordi Garcia considerà molt interessant i positiva la presència de tècniques de diversos departaments i serveis municipals i, una persona també del Consell Comarcal del Vallès Occidental, perquè «l’ESS no és només un assumpte de creació d’ocupació», com erradament s’entén moltes vegades. Aquesta diversitat de perspectives permeté una «visió transversal», des dels serveis socials a la participació ciutadana o la mobilitat.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER