Una vintena de persones van participar en el segon curs formatiu de la Terrassa Cooperativa

No Comment

El passat dilluns 20 de novembre es va dur a terme la segona activitat dirigida a empreses i emprenedors del programa de la Terrassa Cooperativa. Una vintena de persones van participar de forma activa en el curs.

“Impulsa la productivitat amb eines innovadores de gestió col·lectiva” era una formació gratuïta de dues hores impartida per Xavi López, de Sprintcoop SCCL, que mostrava com impulsar la productivitat d’un mateix partint de la base d’acceptar que quan es duu a terme una activitat, i aquesta no acompleix la finalitat, hi ha dos grans aspectes: uns, que no es pot fer res perquè són externs, i d’altres que es poden canviar perquè depenen d’un mateix.

Així, s’entén com a productivitat no com fabricar sinó com generar activitats eficaces i eficients que donin com a resultat la viabilitat dels projectes.

Un cop establertes aquestes premisses el quid de la qüestió és com un col·lectiu empresarial, que estableix una definició de qui és, engega o millora els seus projectes. La base per poder gestionar de manera correcta i invertir temps sense malgastar és establir un sistema organitzatiu que gestioni la manera de fer.

I dintre de les possibilitats que es presenten en el món empresarial, el sistema que presentà en Xavi és un sistema holocràtic que es basa en la redistribució de l’autoritat i la presa de decisions de manera horitzontal, de tal manera que el canvi adaptatiu i l’evolució continua de l’organització permet viure el seu propòsit.

Com? A través d’eines de gestions de mètodes àgils on amb una disciplina del grup o equip s’arriba a un alt grau de comunicació interna, aconseguint un alt grau de planificació i gestió de passes a donar en un projecte, aconseguint una comunicació fluida i oberta on tothom sap el que ha de fer i sap que compta amb ajuda per fer-ho i les dificultats que es troben en el dia a dia, creant un ambient de treball més productiu i efectius.

Les eines que en Xavi López va presentar són àgils d’utilitzar, és canviar el processos de gestió el que costa, rutines que es donen com a bones perquè són les habituals, però que no donen els resultats i necessiten molt de temps invertit.

Resten dues activitats més de formació gratuïta dintre del programa Terrassa Cooperativa, que es duran a terme durant aquest mes sempre amb l’objectiu d’impulsar l’Economia Social i Solidària.

Ana Mesa

 

 

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER