La Coordinadora Capaç denuncia que la Generalitat deixi sense plaça a dos joves amb discapacitat intel·lectual

No Comment

“Dos joves de 21 anys que anaven a l’escola El Pi romanen a casa seva des que va finalitzar el curs i sense l’atenció que necessiten per la manca de places del Centre de Dia La Pineda”

“El març de 2016, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es va comprometre a una ampliació de 10 places al Centre de Dia de La Pineda, que no s’ha fet”


La Coordinadora Capaç, entitat que agrupa a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, denuncia la que consideren “vergonyosa situació” en què el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies manté a dos joves que, un cop finalitzada la seva etapa a l’escola, havien de ser atesos en el Centre de Dia de La Pineda. Així mateix, i per manca de places de residència, ha enviat a una jove a una residència situada a una altra comarca, a més de 30 km de distància de la seva família.

“Són persones que, pel seu elevat grau de discapacitat i dependència, necessiten un suport continuat i generalitzat”, afegeix la Coordinadora Capaç. “Mantenir-los tot el dia a casa seva és un greu perjudici per ells i per les seves famílies”.

L’entitat ha fet reiterades crides per resoldre aquesta situació. Des del mateix Ajuntament de Terrassa també es va exigir la construcció d’un nou equipament en dues resolucions aprovades per unanimitat en Ple Municipal el 2014 i el 2017.

Segons l’entitat, en una reunió a la Conselleria el març de 2016, els màxims responsables del Departament els van anunciar que es procediria a una ampliació de 10 places del Centre de Dia de La Pineda. Fa uns mesos, “ens van dir que ja estava en marxa i que suposaria 5 noves places”. Però la realitat, lamenta la coordinadora, “és que ni s’ha fet, ni hi ha cap compromís de quan es farà”.

Es tracta d’una “gravíssima vulneració dels drets d’aquests joves”, considera la Coordinadora Capaç, i exigeix que es resolgui de manera immediata. A aquest problema es suma a la situació que tenen les persones que estan en llista d’espera per accedir a Centres Ocupacionals i que tampoc es resol per part de la Generalitat, afegeixen.

La Coordinadora Capaç és una entitat que va ser constituïda fa 13 anys per les AMPA de les escoles d’educació especial de Terrassa i per familiars de persones adultes amb discapacitat intel·lectual que són usuaris de centres ocupacionals i tallers com FUPAR, Prodis, Centre de Dia La Pineda, etc. 

Terrassa només disposa d’un centre per a les persones amb discapacitat intel·lectual severa, amb 62 places de Residència i 19 de Centre de Dia que estan plenes des de fa anys.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER