El grup de teatre de Fupar, “Protagonistes Nosaltres”, estrena l’obra “Show”

No Comment

El proper diumenge 17 de desembre, els artistes de Fupar presenten l’espectacle més interactiu fins al moment en la cita de teatre solidari que té lloc cada any al Centre Cultural Terrassa.

El projecte, amb 44 anys d’història, busca la creació artística vinculada als aspectes terapèutics del teatre i afavoreix la inclusió de persones amb diversitat funcional, prioritàriament intel·lectual, a través de la creació cultural sense barreres.

L’espectacle Show recrea la gravació en directe d’un programa de televisió i transporta l’espectador des de la butaca del teatre fins al plató a través de música en directe, coreografies i cant.

Sinopsi

Tot està preparat per començar la gravació en directe del programa de televisió i tothom és al seu lloc. El tècnic de llum prepara la il·luminació, comença a sonar la sintonia i el públic embogeix, 3, 2, 1 i… Acció! S’escolta la veu del regidor, sembla que hi ha algun problema! L’espectacle amaga sorpreses que faran gaudir l’espectador des del primer minut.

Projecte

Protagonistes Nosaltres trenca amb estigmes i barreres. Es tracta d’un projecte experimental i multidisciplinari que incentiva a la creació artística vinculada a aspectes terapèutics. La companyia està formada per persones amb i sense discapacitat intel·lectual, ja sigui actuant o ajudant amb altres tasques, i aposta per un teatre inclusiu que permet la participació i interrelació de totes les persones participants. Tots i cada un dels components del grup artístic es defineixen simplement com a persones i éssers humans que treballen per desenvolupar i potenciar les seves capacitats tant a l’escenari com fora d’aquest.

Alguns dels objectius principals del projecte són: afavorir la capacitat d’expressió de tots i cadascun dels seus components i la investigació sobre la seva pròpia creativitat, així com aprofundir en l’autoestima a través del reconeixement directe del públic.

Una companyia amb història

La companyia Protagonistes Nosaltres va néixer l’any 1973 gairebé de manera espontània amb una actuació per a professionals, membres i famílies de la FUPAR amb motiu de la festivitat del patró. Donat l’èxit obtingut d’aquesta primera actuació, la Fundació va iniciar un ambiciós projecte per ampliar i perfeccionar cada espectacle, un cada any, i que precisa de la col·laboració d’un nombrós grup de voluntariat, professors especialitzats en dansa, música i teatre; així com un important suport tècnic. Actualment ja són més de 320 actuacions les que ha fet a diferents punts de la geografia espanyola, Andorra i França.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER