Bankia no vol negociar un lloguer social amb les famílies, denuncia el Colectivo Sin Vivienda

No Comment

El drama i les dificultats de moltes famílies que no poden gaudir del seu dret bàsic a un habitatge continua més vigent que mai a la ciutat. En aquest sentit, davant la negativa de Bankia per negociar un lloguer social per a dues famílies, una vintena de membres del Colectivo Sin Vivienda ha entrat avui a l’oficina que té el banc al carrer Major. El grup s’hi ha estat durant unes hores, de forma pacífica, per forçar una negociació que fins ara l’entitat bancària es nega a encetar, tal com han informat portaveus del col·lectiu.

L’acció d’avui ha consistit en demanar una solució pactada amb el banc de dues famílies que estan pendents de ser desallotjades, els primers mesos del proper any, i que ocupen dos pisos propietat d’aquesta entitat. Volen pagar un lloguer social en funció de les seves possibilitats per tal de no quedar-se sense sostre. Malgrat la demanda per negociar, l’entitat però, es nega en rotund a negociar cap acord, segons manifesta el Colectivo. Les famílies afectades corren el risc de quedar-se sense sostre i al carrer en ple hivern, malgrat estar disposades a pagar per l’habitatge.

El deute pagat amb fons públics, però els beneficis privatitzats 

Des del Colectivo manifesten que també ha rebut el suport de l’Oficina d’intermediació Hipotecària i Endeutament de l’Ajuntament de Terrassa (Ofimed), per tal de trobar una solució per aquestes famílies. A hores d’ara però, l’entitat no s’ha avingut a una negociació que possibiliti una solució. “Hem esgotat totes les vies”, ha declarat davant l’oficina el Juan, membre del Colectivo. “Sabem que Bankia està venent a fons voltor les hipoteques que tenen i així tenir més beneficis”, ha explicat la Pilar, també d’aquest col·lectiu d’afectats.

“És un escàndol, ja que aquesta entitat paga el deute que tenen amb diners públics, gràcies al rescat del govern, en canvi no publiquen els grans beneficis que tenen i els privatitzen”, lamenta la Marieta.

Més accions de mobilització i protesta

Des del Colectivo, informen que aquesta és l’entitat més reticent a fer cap mena de negociació, al contrari que BBVA i Banc de Sabadell, que almenys sí accepten seure’s a negociar la possibilitat d’un lloguer social davant casos similiars. Per això, i davant la negativa de Bankia a negociar, el Colectivo anuncia més mesures de pressió i una campanya d’accions contra l’entitat bancària. 

Miquel Gordillo

Deixa un comentari