El Centre Cultural Terrassa mostra la vessant més sensual de Guinovart

No Comment

En motiu de la celebració de l’Any Guinovart, el Centre Cultural Terrassa juntament amb la Fundació Guinovart van inaugurar,  el passat 14 de desembre, l’exposició Mestre d’Amor. Una mostra de peces de Guinovart que mostra la vessant més sensual de l’artista. Partint de creacions molt primerenques es fa un viatge per tota la seva iconografia eròtica fins arribar a les últimes peces que l’autor va fer sobre aquesta temàtica.

L’exposició forma part de l’Any Guinovart i està creada per Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt i filla de l’artista i comissariada per l’escriptor i crític d’art Àlex Susanna.  “És un any pletòric, que mostra totes les facetes i tècniquesde l’artista“, afegeix Susanna, “tota l’energia i força de Guinovart està concentrada en aquesta exposició a Terrassa“, ja que es poden veure les obres més primerenques, de finals dels 40 fins a les obres del segle XXI. L’artista bevia de fonts diverses i l’erotisme era una de les principals.

Aquest fil conductor  convida  a fer un recorregut cronològic que permetrà a l’espectador veure l’evolució pictòrica de Guinovart i descobrir com la sexualitat esdevé una forma de comunicació que va més enllà de l’aspecte purament físic. A través d’aquesta seqüència es mostren diferents tècniques pictòriques de l’obra gràfica de l’artista: el gravat, la litografia i la serigrafia.

A la mostra també es plasma la manera com utilitzava els objectes per convertir-los en obres d’art, la relació que va establir amb la  naturalesa i la influència que va tenir en la seva obra“, explica Susanna.

L’ Any Guinovart consta de més de setze exposicions diferents arreu de Catalunya on es mostren les diferents facetes creatives de l’artista, com per exemple el seu lligam amb el món de la música, el Guinovart figuratiu del 53 o el Guinovart més eròtic aquí a Terrassa.

Exploradors de l’Art

1.500 alumnes participaran en el programa Exploradors de l’Art, adreçat a les escoles ordinàries i d’educació especial. La visita a l’exposició esdevé l’activitat central del programa, que es complementa amb un treball previ a l’aula i un taller plàstic a l’aula-taller del Centre Cultural al finalitzar la visita guiada i on treballaran les tècniques representades a l’obra gràfica presentada a l’exposició. La finalitat d’aquest programa és col·laborar amb els centres escolars en el desplegament curricular de l’àrea d’Educació artística: visual i plàstica.

Romà Vallès a l’Espai Guinovart
Fruit de la bona sintonia entre el Centre Cultural Terrassa i la Fundació Espai Guinovart, el director de l’equipament, Adrià Fornés, ha explicat que s’ha fet un intercanvi d’obres. El Centre Cultural Terrassa va cedir a la fundació d’Agramunt un conjunt d’obres de l’artista Romà Vallès, dipositades en el Fons d’Art de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa. Les obres han van ser cedides temporalment per exposar-se en una mostra que va tenir lloc entre el 22 d’octubre i fins al 10 de desembre i que portava per títol ‘Romà Vallès. Dues mitges llunes fan un cercle’. Més info: http://www.espaiguinovart.cat/

Guinovart
“Mestre d’Amor”
Exposició del 14 de desembre al 24 de febrer de 2018
Lloc: Sales 3 i 4 del Centre Cultural Terrassa
Horari al públic: de dilluns a dissabte, de 16 a 21 h. Diumenges i festius obert els dies de funció.

Related Articles

Deixa un comentari