La Coordinadora Capaç recorda que Terrassa necessita un segon Centre de Dia per a discapacitats intel·lectuals

No Comment

La Coordinadora Capaç celebra que, gràcies a la seva campanya, els joves amb dicapacitat intel·lectual que restaven sense plaça en el Centre de Dia La Pineda, l’hagin obtingut finalment. A la vegada però, lamenta que es donin aquestes situacions, i que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat només reaccioni “davant denúncies d’aquestes situacions a les quals no s’hauria d’arribar mai”.

En el seu comunitat, l’entitat recorda i insta a que es construeixi un segon Centre de Dia i Residència a la ciutat, tal com van acordar Ajuntament i Generalitat l’any 2006. Recorden que aquesta és una necessita urgent per respondre a la manca de places que ja n’hi ha i que s’incrementarà en el futur.

 

Comunicat de Coordinadora Capaç sobre places Centre Dia/Residència per a persones amb Discapacitat Intel·lectual

 • En els darrers dies hem sabut que s’ha ofert plaça al Centre de Dia La Pineda de Terrassa a les famílies que estaven pendents des de setembre i a alguna de les que el seu fill/a hauria d’entrar al juny del 2018.
 • Ens alegrem de que, finalment i després de que des de la nostra entitat haguem fet una campanya de denúncia, els joves que restaven a casa puguin accedir a la plaça de Centre de Dia a la que tenen DRET.
 • Lamentem que, al igual que ja ha passat en altres ocasions, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies només reaccioni quan es fan denúncies públiques d’aquestes situacions a les quals no s’hauria d’arribar mai. Aquesta no és la manera correcta d’actuar amb les persones amb discapacitat intel·lectual.
 • Constatem que aquesta ampliació només és un pegat que no resol el problema d’insuficiència de places de Centre de Dia i Residència a la nostra ciutat. En els propers anys molts més joves que ara estan a les Escoles d’Educació Especial necessitaran aquest recurs i no es poden seguir forçant places de Centre de Dia de manera indefinida per raons òbvies d’espai i de qualitat assistencial.
 • Les persones que necessiten el recurs de residència es veuen forçades a marxar a d’altres comarques. Terrassa té només 62 places de residència per a persones amb Discapacitat Intel·lectual, les mateixes que hi havia fa 20 anys.
 • Per tant, reiterem la nostra petició de que d’una vegada es compleixi el conveni signat entre Generalitat i Ajuntament l’any 2006 per a la construcció d’un segon Centre de Dia i Residència a Terrassa. Els terrenys estan disponibles des de 2009. Cal iniciar el projecte immediatament.
 • Finalment, agraïm a totes les persones, entitats i grups municipals que ens han donat suport i als mitjans de comunicació que s’han fet ressò d’aquest greu problema.

Related Articles

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. JAM SESSION

  gener 16 21:00 - 22:30
 2. Conferència sobre la resolució de conflictes en la propietat urbana

  gener 17 18:30 - 20:30
 3. [Videodrome] “Quiz Show” (1994)

  gener 17 21:30 - 23:30
 4. Fem l’humor i no la guerra

  gener 18 19:30 - 21:00
 5. Jam Session amb Pau Bombardó Grup

  gener 18 22:00 - 23:00
 6. Taller al Mercat del Triomf de “Tastet d’infusions”

  gener 19 11:00 - 12:00
 7. Taller: Cuina d’hivern

  gener 19 17:30 - 18:30
 8. [concert] BLACK IS BACK

  gener 19 21:00 - 22:30
SEGUEIX-NOS A TWITTER