Cooperatives i entitats de l’economia social es reuneixen per valorar l’edició de la Terrassa Cooperativa del novembre

No Comment
Moment de la reunió de dimarts 16 de gener del Grup Impulsor de Terrassa Cooperativa.

El Grup Impulsor del programa Terrassa Cooperativa, que organitza el Servei d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament, es va reunir ahir dimarts a la tarda a la sala d’actes del Vapor Gran. L’objectiu era fer una valoració final de la 3a edició de la Terrassa Cooperativa, que es va dur a terme durant el mes de novembre, i començar a afrontar els reptes de la propera edició 2018.

La 3a edició de Terrassa Cooperativa es va celebrar del 5 al 30 de novembre amb 21 activitats dirigides a la ciutadania, a projectes emprenedors, a l’àmbit educatiu i a personal tècnic municipal. Tot això amb l’objectiu de donar a conèixer l’economia social de la ciutat. En el programa van participar un total de 54 entitats i va comptar amb una assistència a les diferents activitats programades de 472 persones. El tipus d’activitats que es van desenvolupar van ser tallers infantils, un microespai diari a la Ràdio Municipal, visites i rutes guiades, vídeo-fòrum, debats, espectacles i activitats formatives a professionals.

Per segon any consecutiu, es va celebrar la Fira d’Economia Social, el passat 11 de novembre a la plaça Vella, la qual va ser visitada per més de 800 persones, amb 24 estands que van servir per mostrar el potencial de diferents iniciatives dins de l’àmbit de la cultura, l’alimentació i producció col·laborativa, models i economia, producte cooperatiu, serveis educatius, energia i tecnologia. La fira va comptar amb un programa propi on van participat un total de 28 entitats.

Potenciar l’economia social i solidària a tots els àmbits de ciutat

Com a integrants del teixit cooperativista de la ciutat, Malarrassa també estem representats en aquest Grup Impulsor. A la reunió es van exposar diversos elements de millora, i es constataren els nous reptes que s’hi plantegen, que passen per estendre els objectius i els valors que proposa l’economia social i solidària a través dels projectes que hi ha presents a la ciutat, tal com van expressar diversos assistents. També es va veure necessari fer extensius aquests valors a un pla estratègic conjunt per potenciar l’ESS, en les polítiques municipals, i també per enfortir el teixit cooperatiu en tots els seus àmbits.

En la trobada també es va aprofitar per presentar el vídeo recull de la Terrassa Cooperativa 2017, que ha estat el·laborat per la cooperativa Claraboia, amb música del grup egarenc Doctor Prats, i que està penjat al canal Youtube de l’Ajuntament:

Related Articles

Deixa un comentari