Cases de la Música – Convocatòria d’Ajudes a la Creació Musical

No Comment

Oberta la convocatòria d’Ajudes a la Creació Musical de les Cases de la Música. 


Per segon any consecutiu les Cases de la Música convoquen els Programes de suport a la Creació musical per a músics i formacions novelles i emergents. Ajudes a cost zero per a: enregistrament en estudi, producció de directes, creació de càpsules audiovisuals i la participació en els escenaris Cases de la Música al MMVV i a la Fira Mediterrània de Manresa.

Es presenten les línies de suport a la creació musical de les Cases de la Música (Mataró, Gironès, L’Hospitalet, Manresa i Terrassa) per segona vegada i, tal i com ja es va fer el 2017, s’han unificat criteris i formats concedint ajudes de creació a músics i formacions musicals de Catalunya.

Les propostes seran seleccionades per un jurat format per diferents agents musicals i culturals de cada ciutat de Casa de la Música i per l’equip gestor de les Cases de la Música. La convocatòria s’obrirà el dia 16 gener i hi haurà temps fins al 16 de febrer per presentar propostes. La resolució dels programes de suport es farà el 8 de març i es podran consultar els grups escollits a la web de Cases de la Música: www.casadelamusica.cat.

Participació al MMVV – Escenari Cases de la Música

L’ajuda per a participar al MMVV consisteix en una actuació a l’escenari Cases de la Música dins del Mercat de Música Viva de Vic el dijous 13 de setembre. L’actuació serà un showcase d’uns 30 minuts.

L’ajuda també inclou un programa d’acompanyament/tutoria d’introducció a la indústria musical a la banda o artista per aprofitar la seva participació al mercat i donar a conèixer el seu producte als agents musicals presents al MMVV. Per això es facilitaran acreditacions a l’àrea professional del MMVV per a 2 membres de la banda per tal de fer aquesta tasca de contacte amb la indústria.

Les bandes que van participar a la passada convocatòria de les ajudes a l’escenari Cases de la Música del MMVV 2017 van ser Howlin’ Dogs, No Matters i Santo Machango.

Podeu veure un vídeo resum de la seva actuació en els següents enllaços:
HOWLIN’ DOGS | NO MATTERS | SANTO MACHANGO

Formulari d’inscripció als programes de suport: https://goo.gl/forms/fPV0OoZmrRg2Y5m22

 
Participació a la Fira Mediterrània de Manresa – Escenari Cases de la Música
L’ajuda per a participar a la Fira Mediterrània consisteix en una actuació promocional a l’escenari Cases de la Música de la Fira Mediterrània de Manresa en horari de tarda-vespreTambé inclou un programa d’acompanyament/tutoria d’introducció a la indústria musical a la banda o artista per aprofitar la seva participació a la fira i donar a conèixer el seu producte als agents musicals presents a la FMM. Per això es facilitaran acreditacions a l’àrea professional de la fira per a 2 membres de la banda per tal de fer aquesta tasca de contacte amb la indústria.Les bandes que van participar a la passada convocatòria de les ajudes a l’escenari Cases de la Música de la Fira Mediterrània 2017 van ser Sherpah, Biflats, Red Rombo, Entre Orillas i Maní Picao. Podeu veure un vídeo resum de la seva actuació en els següents enllaços:
SHERPAH | BIFLATS | RED ROMBO | ENTRE ORILLAS | MANÍ PICAO

Formulari d’inscripció als programes de suport: https://goo.gl/forms/fPV0OoZmrRg2Y5m22

Ajudes per a l’enregistrament de maquetes
Programa d’ajuda per a la gravació de treballs fonogràfics en estudi per a grups o cantants de música popular. Entenent per popular aquelles músiques modernes com blues, rock, pop, funk, ska, electrònica, rumba, jazz, mestís, hip-hop, flamenc… (no clàssica). L’ajuda consistirà en cessió d’hores d’estudi per a gravar, mesclar i masteritzar per un valor econòmic equivalent de 1200€.

Formulari d’inscripció als programes de suport: https://goo.gl/forms/fPV0OoZmrRg2Y5m22

Ajudes per a la producció de directes
La indústria musical avui en dia es basa en el directe, un concert és quelcom més que interpretar les cançons d’un repertori. Cal preparar l’espectacle per tal que tingui una coherència i una posada en escena que sigui atractiva per a l’audiència. De la mateixa manera que es produeix un disc per al seu enregistrament, cal també fer una tasca de producció de directe.

En aquest programa els grups seleccionats treballaran aspectes tècnics, escènics i musicals que els permetran millorar i oferir un bon directe. Per tal de dur a terme aquesta producció de directe, els grups tindran la possibilitat de comptar amb l’assessorament del personal de les Cases de la Música i/o de l’ajuda d’un professional en direcció escènica.

Les ajudes consisteixen en la cessió d’espais escènics durant 3 sessions de 7 h per treballar la producció i direcció del directe i el personal necessari per treballar de forma intensiva els espectacles musicals. La valoració econòmica equivalent del que suposa el programa d’ajuda és de 750 €.

Formulari d’inscripció als programes de suport: https://goo.gl/forms/fPV0OoZmrRg2Y5m22

Càpsules Audiovisuals
Les Cases de la Música ofereixen a bandes i artistes la possibilitat de generar càpsules audiovisuals promocionals amb els seus temes. Es posarà a l’abast de les formacions els mitjans i professionals necessaris per poder crear aquest material.

El format d’aquestes càpsules canviarà depenent de la Casa de la Música que la produeixi, però en tots els casos l’objectiu és aconseguir un producte audiovisual de qualitat per a la promoció de la banda. La valoració econòmica equivalent de l’ajuda és de 750 €.

Podeu veure algunes càpsules audiovisuals de la convocatòria 2017 del Programa d’Ajudes a la Creació en els següents enllaços:
FÈLIX CUC ‘L’endemà de la meva mort’
SHANENDOGS ‘Katana’
NO MATTERS ‘Al fons de la meva ànima’

Formulari d’inscripció als programes de suport: https://goo.gl/forms/fPV0OoZmrRg2Y5m22

www.casadelamusica.cat
comunicacio@casadelamusica.cat
Facebook • Twitter • Instagram @casesdelamusica
hospitalet@casadelamusica.cat
girona@casadelamusica.cat
manresa@casadelamusica.cat
terrassa@casadelamusica.cat
mataro@casadelamusica.cat

 

Related Articles

Deixa un comentari