Lluita de poders al Teatre Principal amb “L’Electe”, una comèdia de Ramon Madaula

No Comment

 

Política contra ciència, consciència contra aparença i… poder contra poder. Arriba al Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), L’electe, una comèdia dramàtica de Ramon Madaula i dirigida per Jordi Casanovas. El muntatge compta amb dos únics protagonistes: Un combat còmic entre un polític interpretat per Roger Coma i un psiquiatra a qui dóna vida Abel Folk

L’electe, que va ser finalista al torneig de dramatúrgia del festival Temporada Alta i va estar nominat al premi Butaca al millor espectacle de petit format i al millor text teatral, es podrà veure al Teatre Principal de Terrassa aquest  diumenge 28 de gener a les 18h.

Amb una dilatada trajectòria com actor, Ramon Madaula ha emergit com autor en el panorama teatral català de l’actualitat. A part de L’electe, un altre text seu, Adossats, es troba actualment als teatres i visitarà Terrassa al maig.

Un president vanitós… i vulnerable

Un jove polític acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara de manera ridícula. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença.

L’electe es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatra. Què amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d’un i altre? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocació?

En paraules de l’autor, Ramon Madaula:

“Sempre m’ha inquietat saber quines són les motivacions reals que mouen a algú a ser president del seu país. Una responsabilitat que la majoria de ciutadans defugiríem. Sospito que, a banda de l’ambició de poder o de les ànsies legítimes de millorar el món, hi ha altres motius que potser ni el mateix candidat coneix.

A partir d’aquesta premissa m’he inventat “L’electe”, una ficció sobre un President de la Generalitat que el dia del seu discurs d’investidura descobreix els veritables motius que l’han portat fins on l’han portat.”

Related Articles

Deixa un comentari