Estudiants de la UPC instal·len plaques solars per estalviar energia

No Comment

Socis de la cooperativa Som Energia van visitar les instal·lacions interessades en conèixer el projecte i el seu funcionament.

Estudiants del projecte Solar Campus de la UPC expliquen a membres de Som Energia el seu projecte de plaques solars d’autoconsum elèctric, el passat dissabte 27 de gener. MG

 

Un grup de 40 estudiants de diferents especialitats de l’Escola Superior d’Enginyeria de la UPC Terrassa, han dissenyat durant el darrer any unes de les dues plantes solars fotovoltaiques existents en dos edificis del campus.

El projecte Solar Campus, que els estudiants estan desenvolupant fora d’hores lectives, té per objectius treballar amb energies renovables i, al seu torn, millorar l’eficiència energètica. Estimen que les plaques instal·lades al seu terrat proveiran fins el 30% de l’electricitat consumida en un dels edificis de cinc plantes, situat a la Rambla de Sant Nebridi. Amb les instal·lacions es pretén assolir un estalvi de 4.000 € anuals i d’emissions de CO2.

Els estudiants Sergio Garcia i Víctor Fauquet i el professor Alvaro Luna, van explicar que per a les instal·lacions s’han emprat 250 plaques solars fotovoltaiques d’alt rendiment que suposen una potència instal·lada de 50 kW. La instal·lació està legalitzada atenent-se al decret vigent d’autoconsum. A més, compten amb un sistema de monitorització i control remot per tal de fer un seguiment i avaluació de l’energia lliurada.

La visita que van realitzar diversos socis de Som Energia s’emmarca dins d’una campanya que properament encetarà el grup comarcal d’aquesta cooperativa d’energia verda. Aquesta consisitirà en una compra conjunta entre particulars de 100 plaques solars, per tal de produir electricitat i fer autoconsum real.

Related Articles

Deixa un comentari