Es commemora el Mes de la Pau amb 14 activitats a les biblioteques municipals

No Comment
Una activitat del Mes de la Pau de 2017. Ajuntament de Terrassa.

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Solidaritat i Cooperació Internacional i la col·laboració de la xarxa municipal de biblioteques públiques, organitza per cinquè any consecutiu el Mes de la Pau a la ciutat. El programa d’activitats gira al voltant de la commemoració, el 30 de gener, del Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

El programa del Mes de la Pau d’enguany inclou 14 activitats destinades a tots els públics, però especialment als infants. Entre altres, destaquen els tallers, xerrades i hores del conte que volen fer arribar el concepte de la pau als més menuts i menudes. Totes les activitats tindran lloc a les biblioteques municipals de Terrassa.

A més, com a novetat, les activitats es complementaran amb una exposició itinerant, que es podrà veure a totes les biblioteques de la xarxa municipal. La mostra porta per títol “La Pau és…”, i és fruit del concurs de dibuix organitzat recentment i adreçat a nens i nenes de fins a 13 anys, en què havien d’expressar el seu significat de la pau. Cada biblioteca ha preparat també una mostra de llibres sobre la temàtica de la pau i la no violència.

Gairebé totes les propostes es concentren al llarg del mes de febrer, tot i que la primera va tenir lloc dissabte i la darrera arribarà el 14 de març.

Aniversari de la mort de Gandhi

El Dia Escolar de la No Violència i la Pau se celebra arreu del món coincidint amb l’aniversari de la mort de Mohandas Gandhi, el líder indi que va revolucionar el pensament polític arreu del món en establir el principi de la no violència com a pilar bàsic de l’acció política i de la vida humana en general. Així, aquesta jornada vol mantenir el record de la seva tasca en pro del pacifisme i difondre els valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

Related Articles

Deixa un comentari