L’assemblea dels Amics de les Arts presenta un Pla d’Igualtat per potenciar la presència de dones

No Comment

La intenció de la junta directiva és ampliar la presència de dones, fomentar el seu protagonisme en la cultura i dotar l’entitat d’una perspectiva de gènere.


Assemblea de socis i sòcies dels Amics de les Arts al bar de l’entitat, 30 de gener.

Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals va celebrar el passat dimarts 30 de gener la seva assemblea anual de socis. Aquesta va servir per canviar dos dels membres de la Junta, i també per presentar el projecte de Pla d’Igualtat de l’entitat.

Montserrat Peregrina i Ricardo Alavedra es van incorporar a la Junta Directiva en substitució de Ferran Peiró i Gabriel Izard. Així, l’actual composició de la Junta és la següent:

President Jordi Chueca
Vice-Presidenta 1ª Montserrat Martínez
Vice-President 2on. Albert Novellón
Tresorer Ricardo Alavedra
Comptadora Montserrat Peregrina
Secretària Dolors Font
Vocal d’Organització Interna Xon Utset

El President va destacar en el seu discurs la seva voluntat d’obrir més l’entitat a la ciutat i d’impulsar un Pla d’Igualtat, a més d’informar sobre les activitats realitzades durant l’any 2017 i sobre les obres que s’estan efectuant i les que estan previstes, com ara una rampa per a minusvàlids.

El President Jordi Chueca destacà, en referència al Pla d’Igualtat, que ha aquest ha de ser “clar, sincer, realista, un Pla que fomenti l’accés a la cultura, però també el protagonisme de les dones en la cultura”. Actualment hi ha paritat en la junta directiva de l’entitat, i en la junta ampliada hi ha més presència de dones. En canvi, “el Club de Jazz és essencialment governat per homes, les sessions de model són sempre amb “una” model, etc.”, apuntà Chueca, que insistí en la necessitat de “fomentar, ajudar i promoure la presència de les dones en la nostra entitat perquè sigui sinó majoritària, sí equitativa”.

Un 2017 ple d’activitats

D’altra banda, durant l’assemblea es va fer un repàs de les activitats en què aquesta històrica entitat hi ha participat o ha promogut durant el passat any 2017. Entre d’altres, aquí es va acollir el passat 8 de març, dia internacional de la dona, un acte central de l’Ajuntament, així com una exposició del grup de fotografia sobre “les dones”.

Igualment es mencionà com a fites signficatives el 50è aniversari del Cor Montserrat, amb la donació d’una escultura d’Albert Novellón a la ciutat; la Coral Ohana s’ha consolidat a l’entitat; es va realitzat la primera Setmana de Jocs al Carrer i s’ha mantingut la Fira del Dibuix. També es mencionà la inauguració d’una temporada estable d’espectacles amb el “Fem Sala”, tot recuperant una gran temporada de teatre amb espectacles com “Cansalada cancel·lada” i “Deixeu-me un Tenor” a diferents pobles i ciutats. També destaca la galeria d’art amb exposicions regulars al llarg de tot l’any i la participació a l’espai “La Galeria” del Centre Cultural; el grup de fotografia s’ha consolidat i creat un espai de qualitat a la cúpula del “Cercle Egarenc”; s’ofereix un espai per a la pràctica de ioga; o que s’hagi consolidat l’espai dels “Amics Menuts” d’aprenentatge de les tècniques artístiques.

Altres aspectes a destacar van ser el binomi de l’entitat amb el Cafè Bar Amics de les Arts, que segueix sent un punt de referència a la ciutat. El Club de Jazz segueix essent referent català, amb una temporada estable de gran nivell malgrat les dificultats econòmiques del moment. Es recordà que en Jordi Fernández, segueix portant el pes de premis literaris, de poesia, de presentacions de llibres, dels debats del grup d’opinió i d’endreçament de la biblioteca i el fons d’art de l’entitat. A més, durant el 2017 es va estrenar una nova pàgina web.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari