Cooperatives de la comarca apunten noves línies de treball dels Ateneus Cooperatius del Vallès Occ

No Comment
Moment de la trobada d’entitats dels Ateneus Cooperatives del Vallès Occ. a Cal Temerari, Sant Cugat.

El passat dijous 1 de febrer va tenir lloc una trobada d’entitats i cooperatives que donen suport als Ateneus Cooperatius del Vallès Occidental, a Cal Temerari de Sant Cugat. Es tractava de conèixer com es planteja aquest projecte de cara l’any 2018 i quines necessitats es plantegen, per tal de recollir-les i dur-les a terme dins del marc d’aquest programa. 

Els Ateneus Cooperatius parteix d’una dotació econòmica de la Generalitat amb la intenció d’impulsar l’economia social i solidària en el territori. Actualment n’hi ha 14 Ateneus distribuïts per comarques de Catalunya, un dels quals el del Vallès Occidental, que es divideix en les subàrees de Terrassa, Sabadell i Sant Cugat.

A la trobada a Cal Temerari van assistir les tècniques de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental (ACVOcc) i representats d’algunes entitats i cooperatives que hi són implicades. Entre aquestes, hi havia presència de Doble Via, l’Eina, Alternativa3, Malarrassa, l’Ecobotiga l’Egarenca, la cooperativa d’arquitectura Arqbag, el centre especial de treball CIPO de Sabadell, així com de nuclis locals de Cerdanyola de Som Energia i Fiare.

Les tècniques de l’ACVOcc exposaren quins són els eixos de treball per desenvolupar durant aquest segon any de projecte, que tindrà vigència fins al mes d’octubre, i que passen per visualitzar més l’economia social i solidària al territori, el suport a la creació de cooperatives i societats anònimes laborals, l’assessorament a empreses properes al tancament per què esdevinguin cooperatives, i la difusió de l’ESS en el món educatiu.

D¡altra banda, es repassaren algunes fites aconseguides durant el 2017, any en què s’han constituït 8 cooperatives sota el seguiment de ACVOcc; s’han fet 23 tallers educatius a joves, i s’ha co-organitzat un postgrau de l’ESS amb la UAB, entre d’altres.

Les presents a la reunió debateren sobre aspectes com la comunicació, la visualització de les iniciatives de l’economia social en general, i s’establiren nous espais de futur, com ara la realització d’una jornada d’intercooperació a nivell comarcal. A banda d’això, es va tenir l’ocasió de conèixer noves iniciatives d’interès, com ara la creació d’un grup local d’estalvi per ajudar a finançar petits projectes de proximitat a Sant Cugat. També s’hi abordà la necessitat de crear mercat social entre les mateixes entitats.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER