La proposta cupaire de parades de bus ‘antiassetjament’ s’estenen a Barcelona, Sant Cugat i València

No Comment

El seu impuls a Terrassa, per part de la CUP, està marcant el camí a altres ciutats de l’entorn

Els comentaris masclistes, instal·lats en el sentiment de superioritat, menyspreu i/o prejudici, com ara «és que no hi ha coses més importants!», «vols dir que és per tant?» i altres semblants estan posant a prova les propostes, però mostrant al temps la seva misèria moral i ètica

Les parades de bus sota demanada -en cas de ser un trajecte nocturn-, s’obren pas. Per les dones i per garantir la seva seguretat. L’alta repercussió que ha tingut la proposta de la CUP s’escampa pels ajuntaments de ciutats del voltant. Si l’Ajuntament de Terrassa aprovava fa 10 dies estudiar la seva viabilitat, ara són els Ajuntaments de Barcelona i València els que comencen idèntic tràmit.

A Barcelona, de fet, la proposta l’entomen des de la regidoria de Feminismes, i no pas des de la de Mobilitat. La seva titular, Laura Pérez, ha confirmat aquesta setmana -en declaracions a premsa- que el Consistori està avaluant com aplicar la mesura i la descriu com una “molt bona iniciativa”. Així mateix, el regidor de Mobilitat ala capital del País Valencià, Giussepe Grezii, ja ha avançat que ho estudiaran amb els tècnics de l’Empresa Municipal de transports (EMT).

A més a més, la CUP també defensarà aquesta mesura al ple de l’Ajuntament de Sant Cugat, aquest mes de febrer, amb altes possibilitats que sigui aprovada. Pel que fa al País Basc, d’on ve originàriament la proposta, la ciutat de Vitoria-Gasteiz s’afegeix ara a les altres capitals basques que ja estaven estudiant la seva aplicació.

El ‘manspreading’ també es va exportar

Aquesta expansió geogràfica d’una proposta terrassenca té el seu predecessor en la moció cupaire contra l’anomenat ‘manspreading‘ al transport públic. La CUP defensa la proposta la primavera de 2017, però va topar amb el rebuig del PSC. Tanmateix, setmanes després eren els ajuntaments de Barcelona i Madrid els que posaven en marxa sengles campanyes publicitàries contra el ‘manspreading (a Barcelona fou als combois de metro, mentre que a Madrid fou als busos).

Aquestes propostes s’emmarquen en la campanya “Construïm Municipis Feministes”, que la CUP defensa arreu dels Països Catalans per lluitar contra el sistema patriarcal des del municipalisme.

Related Articles

Deixa un comentari