120 joves implicats en un projecte per eradicar la violència de gènere i la mutilació genital femenina

No Comment

La Fundació Guné ha posat en marxa el projecte “Recreem el món i eradiquem la violència de gènere” per encoratjar la ciutadania a implicar-se en la lluita contra la violència de gènere i contra la Mutilació Genital Femenina, i amb la participació de 120 joves de dos instituts del Vallès, un d’ells l’iNS Mont Perdut de Terrassa.


La Fundació Guné, entitat sense ànim de lucre, en col·laboració amb l’Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS) i la Unió de les Associacions culturals dels resortisants de la regió de Kedougou (UACRK), inicia el projecte Recreem el món i erradiquem la violència de gènere a l’Institut Mont Perdut de Terrassa i a un altre institut de Canovelles.

Recreem el món, projecte subvencionat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, pretén contribuir a l’eradicació de la violència contra les dones i la pràctica de la MGF mitjançant la formació i la sensibilització preventiva. El projecte vol incidir en tres àmbits de la ciutadania: la joventut i la comunitat educativa, les famílies provinents de l’Àfrica subsahariana i els i les professionals de la salut. D’una banda, i amb l’objectiu que l’escola sigui una estructura transformadora i contribuir a que la joventut assumeixi responsabilitats individuals i col·lectives, es durà a terme durant el 2n i 3r trimestre del curs acadèmic 2017-2018 un programa educatiu a tot l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Mont Perdut de Terrassa i de l’Institut Bellulla de Canovelles.

Aproximadament uns 120 joves reflexionaran sobre les causes estructurals que provoca la violència de gènere i quins canvis de comportaments i actituds poden ajudar a eradicar-la. El programa finalitzarà amb l’organització d’una exposició i una taula rodona i també amb la creació d’una campanya de mobilització social a través de les xarxes socials per fomentar la denúncia i la sensibilització entorn la violència masclista.

Altrament, s’organitzaran tallers amb el títol El nostre cos, el nostre dret adreçat a noies adolescents amb risc de patir la MGF i a mares i a pares provinents de països on s’hi practica. Es posarà especial èmfasi en les greus conseqüències físiques i psíquiques que pateixen les dones mutilades, així com les lleis i protocols de prevenció que existeixen a Catalunya.

Els tallers estaran impartits per la sra. Bombo N’Dir de l’Associació de Dones Immigrants Subsaharianes, que coneix de ben a prop aquesta pràctica i fa anys que treballa des de la prevenció i l’educació. També es comptarà amb una col·laboradora que ha patit la MGF i amb Alliou Sylla, professor provinent del Senegal, membre d’UACRK i defensor dels DDHH.

En darrer lloc, s’organitzaran tallers de formació a professionals i a estudiants de l’àmbit de la salut perquè coneguin quines són les tradicions causants de la pràctica de la mutilació genital femenina, les seves conseqüències i com han d’intervenir per poder-les ajudar a sanar.

Sobre la Fundació Guné

La Fundació Guné és una entitat sense ànim de lucre destinada a la cooperació internacional compromesa amb la defensa dels drets civils, socials i econòmics de les poblacions més pobres del Senegal. A Catalunya treballa per construir una societat més activa, responsable i compromesa envers les desigualtats i injustícies a fi de construir un món més just i equitatiu. L’organització està integrada per professionals de la cooperació, socis militants dels DDHH i professionals en Educació per al Desenvolupament.

Deixa un comentari