L’Ajuntament dobla el nombre de places del projecte de millora de l’ocupabilitat juvenil En Trajecte

No Comment

El dia 7 començaren les sessions 32 joves a la casa Baumann i s’obrí la inscripció per omplir sengles grups de 15 joves als districtes 2 i 4

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, posa en marxa la quarta edició del projecte de millora de l’ocupabilitat juvenil En Trajecte, que enguany dobla el nombre de places arran l’èxit de les tres edicions anteriors. La Casa Baumann acull a partir d’avui dimecres el primer dels tres grups creats, amb 32 nois i noies, i a finals de mes es posaran en marxa dos grups més, cadascun amb 15 joves, un al districte 2 i un altre al districte 4.

En Trajecte és una acció de millora de l’ocupabilitat adreçada a joves de 16 a 20 anys que han abandonat la seva formació acadèmica i que pretén incentivar la descoberta vocacional i estimular el retorn al sistema educatiu dels i les participants.

L’objectiu és reconstruir l’itinerari acadèmic i professional mitjançant l’orientació, l’acompanyament personalitzat, l’autoconeixement, el reforç de competències, i experiències vinculades al món empresarial.

El projecte s’articula a través de sessions de treball grupal (90 hores) i d’acompanyament individual (10 hores per a cada jove). Les sessions tindran lloc diàriament, en horari de matí, fins al mes de juny. Entre les activitats programades destaquen les visites a serveis municipals i a entitats de la ciutat, com el Punt del Voluntariat o el Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament, una sessió de primers auxilis amb Creu Roja, un taller de Circ amb Tub d’Assaig o una dinàmica de grup a través del bàsquet beat, una nova disciplina que combina esport i música, molt adequada per a la intervenció en grups de joves.

Descentralització als districtes 2 i 4

Avui mateix s’obre el termini d’inscripció als dos grups que es posaran en marxa a partir del 26 de febrer al districtes 2 i 4. El programa, continguts i horaris que seguiran aquests grups seran els mateixos que els del grup de la casa Baumann. Les sessions del districte 2 tindran lloc a l’Espai Bit (c/ Mare de Déu del Mar, 49), i les del districte 4, al Punt Maurina (c/ Sardenya, 37).

Un total de 94 joves (58 nois i 36 noies) han participat a les tres primeres edicions d’En Trajecte. La majoria portaven entre sis mesos i un any desvinculats del món acadèmic i, en finalitzar el projecte, 73 s’hi han reincorporat a través de Cicles Formatius de Grau Mig, cursos diversos o Programes de Formació i Inserció.

Related Articles

Deixa un comentari