L’Ajuntament finalment sí condicionarà el refugi antiaeri sota del Mercat i l’obrirà a visites guiades regulars

No Comment

A proposta de la CUP, el Ple de Terrassa va aprovar ahir recuperar aquest espai poc conegut i en estat de degradació del patrimoni arquitectònic i simbòlic de la ciutat

A proposta de la CUP, la regidoria de Cultura aplicarà una actuació de condicionament del refugi antiaeri sota el Mercat de la Independència, el qual data de 1938 i que havia de servir per protegir la població civil del centre de Terrassa dels bombardejos del bàndol feixista durant la Guerra Civil. 

La votació al Ple va assolir unanimitat favorable a la proposta. De fet, la moció ha estat dialogada i transaccionada amb la resta de grups municipals, en els darrers dies. D’aquesta manera, al redactat final s’han incorporat esmenes i suggeriments dels grups d’ERC, TeC, PDeCAT i de PSC, als quals el regidor Marc Medina va agrair les seves aportacions.

Així mateix, la CUP agraeix l’orientació que els historiadors del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa han aportat a la proposta. I com no, als paradistes del Mercat, els quals cohabitaran -a partir d’ara- amb més visitants i curiosos.

Així doncs, ahir va ser un dia suggerent, tendre, bonic per a la Memòria Històrica de la ciutat. I és que una majoria de sensibilitats polítiques van acordar la recuperació del Refugi Antiaeri del Mercat de la Independència.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari

Anna Murià Preinscripcions juny 2018
MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER