L’Ajuntament finalment sí condicionarà el refugi antiaeri sota del Mercat i l’obrirà a visites guiades regulars

No Comment

A proposta de la CUP, el Ple de Terrassa va aprovar ahir recuperar aquest espai poc conegut i en estat de degradació del patrimoni arquitectònic i simbòlic de la ciutat

A proposta de la CUP, la regidoria de Cultura aplicarà una actuació de condicionament del refugi antiaeri sota el Mercat de la Independència, el qual data de 1938 i que havia de servir per protegir la població civil del centre de Terrassa dels bombardejos del bàndol feixista durant la Guerra Civil. 

La votació al Ple va assolir unanimitat favorable a la proposta. De fet, la moció ha estat dialogada i transaccionada amb la resta de grups municipals, en els darrers dies. D’aquesta manera, al redactat final s’han incorporat esmenes i suggeriments dels grups d’ERC, TeC, PDeCAT i de PSC, als quals el regidor Marc Medina va agrair les seves aportacions.

Així mateix, la CUP agraeix l’orientació que els historiadors del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa han aportat a la proposta. I com no, als paradistes del Mercat, els quals cohabitaran -a partir d’ara- amb més visitants i curiosos.

Així doncs, ahir va ser un dia suggerent, tendre, bonic per a la Memòria Històrica de la ciutat. I és que una majoria de sensibilitats polítiques van acordar la recuperació del Refugi Antiaeri del Mercat de la Independència.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER