Acció de sensibilització conjunta AMPAs i Camí Escolar a les escoles: “Si apagues el motor, tots hi guanyem!” (del 5 al 31 de març)

No Comment


Del 5 al 31 de març de 2018 a les escoles de Terrassa següents:

Acció de carrer: “Si apagues el motor, tots hi guanyem!”

Des de la plataforma Camí Escolar Terrassa (www.camiescolarterrassa.cat), que agrupa a les Associacions de Mares i Pares (AMPA) de 10 escoles de Terrassa, realitzem una nova acció de sensibilització conjunta a l’entrada de les escoles del 5 al 31 de març de 2018.

Ens hem inspirat en la campanya de la Generalitat “Amb el vehicle aturat, apaguem el motor” creada per conscienciar que cal apagar el motor quan el cotxe està aturat sense circular, per tal de disminuir la contaminació i el soroll. Aquesta campanya ens informa en quines circumstàncies s’ha d’apagar el motor, dóna dades significatives sobre l’estalvi de combustible, i explica que els principals contaminants que surten dels tubs d’escapament són els òxids de nitrogen (NOX ) i partícules de diàmetre inferior a 10 micròmetres (PM10).

Atès que aquests fets no són prou coneguts, un segon objectiu d’aquesta campanya és conscienciar a les persones conductores dels impactes ambientals dels motors de combustió i de les possibilitats que tenen de disminuir-los apostant per una mobilitat més sostenible: anar a peu, amb bicicleta i amb transport públic.

A més, ja són diversos els estudis que alerten que l’impacte negatiu que té la contaminació, no només afecta la salut física dels nostres nens i nens, sinó també la seva salut intelectual. Com diu l’expert Jordi Sunyer, cap del programa de salut d’ISGlobal, “La solució hauria de ser la mateixa per a tothom: reduir l’ús del vehicle privat per anar a l’escola i crear camins escolars menys contaminats i més segurs”.

Penjarem cartells als voltants de les escoles i repartirem fullets a les famílies per sensibilitzar-les sobre la necessitat que hi hagi menys cotxes a l’entorn de les escoles per tenir més seguretat, menys contaminació i que els nostres fills i filles tinguin millors condicions per poder anar de forma autònoma a l’escola.

Related Articles

Deixa un comentari