Minyons de Terrassa es desplaça a la Ribera d’Ebre per un cap de setmana de maridatge de cultura popular entre castells i jotes

No Comment

La colla castellera Minyons de Terrassa fa una estada a la comarca d’intercanvi amb lo Fardell Patxetí, i es podran veure actuacions conjuntes a Miravet, La Torre de l’Espanyol i Flix

El cap de setmana dels dies 10 i 11 de març, els Minyons de Terrassa es desplacen a la Ribera d’Ebre per fer un intercanvi de cooperació de cultura popular amb l’associació comarcal lo Fardell Patxetí. És la primera vegada que dos manifestacions tant significatives de la cultura popular catalana es combinen i conjuguen, i es podran veure juntes a la comarca.

Actuacions castelleres i ballades de jotes, acompanyats també de tallers oberts a tots els públics per aprendre una i altra expressió de cultura popular, serà el maridatge que s’acompanyarà per la Banda de Música de Benissanet i dels Gralles Grillades dels Minyons de Terrassa.

El dissabte al migdia, a la plaça de l’Arenal de Miravet, vinculat al 10è aniversari de la Cursa de Muntanya de la Cameta Coixa, es podran veure actuacions dels Minyons de Terrassa, es ballaran jotes de la comarca i es repartirà vermut patxetí per a tots els assistents a l’acte. Prèviament, entorn a les 11 h, els Minyons de Terrassa aixecaran algun formació al mateix Castell de Miravet.

Dissabte tarda, a la Torre de l’Espanyol, diumenge matí, a Flix

A la tarda, serà el torn de la Torre de l’Espanyol: a partir de les set a la tarda, la pista poliesportiva acollirà un taller de castells, a les vuit actuació castellera i, a continuació, sopar popular. Després de sopar, ballada de jotes, foguera i xarrup patxetí.

El diumenge, a la plaça de l’Església de Flix, a les 11.30 de matí, s’oferiran tallers de castells que protagonitzaran els membres de Minyons, a les 12.30 actuació castellera i ballada de jotes amb vermut patxetí. Per tancar l’estada, i com a comiat, els Minyons faran un pilar a sobre del pas de barca de Flix.

Cooperació i cultura popular

Aquest és un projecte de cooperació i intercanvi de dos elements festius i de cultura popular del nostre país -els castells i les jotes- que l’organitzen els Minyons de Terrassa, l’Associació lo Fardell Patxetí i els Ajuntaments de Miravet, la Torre de l’Espanyol i Flix. Compta amb la col·laboració del CEM La Cameta Coixa de Miravet, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Related Articles

Deixa un comentari