Jornades sobre l’aplicació dels drets humans a Terrassa, 16 i 17 de març

No Comment

El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana durà a terme aquest cap de setmana, divendres 16 a la tarda i dissabte 17 al matí, unes jornades en què es tractarà sobre l’aplicació dels Drets Humans a la Ciutat. Aquest acte serveix de preparació al II Parlament Ciutadà de Terrassa que es farà el proper 21 d’abril, d’igual forma que ho va fer la jornada sobre democràcia dels passats 23 i 24 de febrer. Les sessions es realitzaran al Centre Cívic President Macià, Rambla de Francesc Macià, 189.

La jornada de divendres es dedicarà a parlar sobre la Carta Europea de Salvaguarda de Drets Humans. Intervindran el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia, i la Síndica Municipal de Greuges Isabel Marquès. La segona taula se centrarà en el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics, amb la presència de Valeria Santiago i Mari Cruz Medina, de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, i Xavi Pallerès d’APE Catalunya.

Salut, educació, treball, pensions dignes

La jornada matinal de dissabte anirà destinada a debatre sobre els drets a la salut, a l’educació i al treball i unes pensions dignes. Es comptarà amb la participació de Núria Martí, de la Plataforma de Sanitat; Carme Casas i Gemma Torné, del Col·lectiu de Treball Social de Terrassa, i Jaime Avalos, de l’AVV Sant Pere Nord. Sobre educació, intervindran Teresa Ciurana, de l’Associació de Mestres Alexandre Galí; Mercè Gómez, presidenta del Casal de la Dona; Toni Poch, també de l’Associació de Mestres Alexandre Galí; i Noel Duque, de l’Esplai La Fàbrica.

Per parlar de treball i pensions dignes, hi intervindran Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT Catalunya; Plácido Lordán, assessor jurídic i laboral; i Rosa García, professora d’Economia a la UAB, UPF i UPC-Terrassa.

El I Parlament Ciutadà va veure la llum el mes de gener del 2017, “amb l’objectiu d´esdevenir una eina per al debat públic, un lloc per a l’escolta activa i per a la paraula, i un espai d’empoderament i d’acció política ciutadana”. Segons informa el Consell d’Entitats, “per arribar a aquests objectius, cal comptar amb una ciutadania informada, formada i amb capacitat crítica”.

Qualsevol persona pot participar en aquestes jornades, ja sigui a títol individual o com a entitat. Només cal inscriure’s a través de l’adreça de correu electrònic parlament.terrassa@gmail.com.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER