La cooperativa l’Eina impulsa nous projectes d’economia social i solidària

No Comment
La Rosó i la Iris, dues de les noves treballadores, expliquen els projectes en què participen a l’assemblea general de L’Eina.

La cooperativa egarenca de serveis educatius l’Eina va celebrar el passat divendres 9 de març, al Centre Cívic Montserrat Roig, la seva assemblea general anual, amb la presència de socis, treballadors i altres col·laboradors del projecte. L’assemblea va servir per conèixer el balanç econòmic de la cooperativa, els nous projectes encetats aquest 2018. Tot amb la intenció d’oferir un espai de diàleg i participació entre els implicats.

Durant la trobada, d’un marcat to informal, s’explicà el treball d’organització interna realitzat amb la cooperativa Sprintcoop. La tasca reorganitzativa feta per l’entitat ha servit per corroborar el creixement de l’entitat (aquest 2018 s’ha incorporat una nova sòcia treballadora, amb la qual cosa ara n’hi ha 10 socis a la cooperativa l’Eina). D’aquesta forma, la cooperativa ofereix fins a 41 serveis dividits en nou àrees de treball. El principal servei són les activitats d’educació en el lleure, tot i que es diversifiquen en altres com ara serveis logístics i suport a entitats, serveis socials, envelliment actiu o organització d’esdeveniments diversos. Altre aspecte en què incideixen els promotors de l’eina són els valors que travessen l’entitat, com ara l’esperit de transformació social i de construir un millor futur entre totes.

Sinergies per promoure l’economia social

La cooperativa també promou el treball en xarxa amb altres entitats vinculades a l’economia solidària i la inclusió social. Per exemple amb Coop57 qui financia alguns dels seus projectes, la xarxa local d’inclusió social ALEI, la XES, i la Federació de Cooperatives.

En aquesta línia, en una de les propostes més agosarades d’enguany, l’Eina col·labora amb les cooperatives Malarrassa i Sprintcoop en el projecte MES. Aquest està adreçat a impulsar l’economia social a la ciutat, amb una aposta per crear dues noves cooperatives. Una d’elles, relacionada amb la producció de roba ecològica de la mà de dones que teixeixen. L’altra estarà vinculada a la producció ecològica en horta, en uns terrenys adquirits a Torrebonica, on també s’hi troba implicada la cooperativa Tarpuna. El projecte MES (inicials de Malarrassa, Eina i Sprintcoop), també impulsarà una comunitat virtual d’iniciatives d’economia social i solidària.

Miquel Gordillo

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER