Sessió formativa sobre Aprenentatge Servei i Servei Comunitari. Formaran part dels currículums de 3r i 4t d’ESO a partir de 2020

No Comment
Una imatge de la sessió a la masia Freixa. Foto Ajt. Terrassa

El divendres 16 va tenir lloc una sessió informativa sobre “Projectes d’Aprenentatge Servei (ApS) i de Servei Comunitari”, organitzat per l’Ajuntament de Terrassa per a entitats de la ciutat, especialment alumnat d’instituts.

L’Aprenentatge Servei i el Servei Comunitari constitueixen una metodologia educativa per a infants i joves que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. Està previst que a partir del curs 2020/2021 s’implanti el Servei Comunitari als continguts curriculars de 3r i 4t d’ESO. Això comportarà que a Terrassa hi haurà cada any uns 1.500 que hauran de fer 10 hores de servei en una entitat de la ciutat.

Per aquest motiu l’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Qualitat Democràtica, està impulsant diferents accions d’informació i suport a les entitats, amb l’objectiu que coneguin aquesta oportunitat de tenir un nou impuls als seus projectes i guanyar en visibilitat i base social.

En aquest acte, la professora de la Universitat Internacional de Catalunya i membre de la Taula d’Impuls a l’ApS de Terrassa, Mariona Graell, ha exposat a les entitats el concepte d’Aprenentatge Servei i les experiències dutes a terme al Banc dels Aliments, amb alumnes de l’Institut Ègara, i a Fupar, amb les escoles bressol municipals Ginesta, Vallparadís i Coloraines.

Related Articles

Deixa un comentari