Òmnium Cultural Terrassa convoca els premis literaris Ferran Canyameres 2018

No Comment

Entre els certamens hi ha els de narracions curtes i de novel·la en les edicions. Els guanyadors es faran públics en la Nit del Misteri, el 28 de juny.


Òmnium Cultural Terrassa convoca sis premis literaris entre els quals destaquen els Ferran Canyameres de narracions curtes i de novel·la, que arriben a les edicions 30 i 27, respectivament. L’entitat cultural es mostra satisfeta de la llarga trajectòria d’algunes convocatòries que any rere mantenen gairebé les dotacions.

El Premi Ferran Canyameres és el premi de novel·la negra en català més antic del país i amb la dotació econòmica més alta. Aquest ha de ser una narració inèdita al voltant de 130 fulls i està dotat amb 5.500 euros. El de narracions curtes ha de tenir un màxim de 20 fulls i està dotat amb 800 euros.  

La 24a edició del Premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes de secundària s’atorga a tres nivells: de 1r i 2n d’ESO, de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat i cicles formatius, i està dotat amb 170 euros i la mateixa quantitat en llibres. El Premi Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de primària arriba a la 17a edició i el guanyador es pot endur un xec de 70 euros en llibres i material informàtic i un obsequi també en material informàtic per al centre educatiu.

El premi de poesia Enric Gall ja fa catorze anys que premia un poema o una col·lecció o un recull de poemes originals i inèdits d’exaltació dels valors ciutadans com el civisme, la convivència i els bons costums i està dotat amb 600 euros.

L’admissió d’originals de novel·la es clourà el dia 6 d’abril i la resta de premis el dia 2 de maig, a la seu de l’entitat al carrer Rambla d’Ègara, 340 i els guanyadors es faran públics en la tradicional Nit del Misteri, el dia 28 de juny.

Deixa un comentari