[Adrián Sánchez] “Salvar vides no és un crim”

No Comment

Des de la seva creació l’octubre de 2015, Proactiva Open Arms ha esdevingut un referent per la seva tasca directa i visible amb les persones refugiades rescatant més de 54.000 persones de ser ofegades a la Mediterrània, fugint de la guerra i de la persecució i cercant refugi a Europa. Des de l’Ajuntament s’ha volgut reconèixer sempre que ha estat possible aquesta feina i ho ha fet a través de diferents vies. Per una banda, oferint a l’entitat la possibilitat d’explicar el seu treball a la ciutadania.

D’aquesta manera a Terrassa hem pogut gaudir tres vegades de les seves explicacions, dues en el marc de la Taula per a les Persones Refugiades i, la darrera, en el marc de l’acte institucional de l’11 de setembre de l’any passat, quan el fundador de l’entitat, l’Òscar Camps, va visitar-nos. A més, no cal oblidar tampoc la projecció al Cinema Catalunya del documental “Astral”, on es relaten les activitats de l’entitat.

Paral·lelament, també s’ha col·laborat amb Proactiva Open Arms mitjançant dos projectes d’ajuda humanitària. El primer d’ells, el 2016, va permetre a l’entitat obtenir recursos per a fer les reparacions necessàries del vaixell Astral, i el segon, el 2017, li va garantir al mateix vaixell el combustible suficient per poder seguir fent les seves missions en el mediterrani.

Front la deixadesa i la falta de sensibilitat dels governs i de les autoritats comunitàries europees en el rescat de les persones refugiades a la Mediterrània, Proactiva Open Arms està duent a terme accions de salvament essencials i que en cap cas poden ser considerades delicte. Per això, tot rebutjant les acusacions contra aquesta ONG, cal demanar que s’aixequi la immobilització del vaixell i també que es produeixi l’alliberament de les persones retingudes per tal de que puguin seguir protegint la vida de les famílies que veuen com a única opció per fugir de la guerra i la fam endinsar-se mar enllà.

Adrián Sánchez, Regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional

Related Articles

Deixa un comentari