El Centre Excursionista de Terrassa denuncia els atacs a la llibertat de pensament, d’expressió i a la cultura catalana

No Comment
Comunicat de la Junta Directiva del CET

Des de la Junta del Centre Excursionista de Terrassa volem expressar la nostra preocupació pel retrocés democràtic, els atacs a la llibertat de pensament i a la llibertat d’expressió i a la nostra cultura que s’han fet evidents en els darrers anys.

El buit legal que va deixar la sentència del Tribunal Constitucional del juliol de 2010 en anul·lar l’Estatut que el poble havia aprovat en referèndum, ha portat el govern central a una dinàmica d’abusos i repressió contra les institucions catalanes, el nostre sistema educatiu i les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya.

Fidels als valors que ens són propis —el sentit crític, la llibertat, la democràcia— i al compromís que hem contret amb el nostre país, no podem quedar impassibles davant dels esdeveniments dels darrers mesos. L’empresonament o bé l’exili dels nostres representants legítims, el menysteniment pel resultat de les darreres eleccions o la interferència del govern central en les decisions dels tribunals posen en evidència la manca de separació de poders de l’estat i la pèrdua de la qualitat democràtica que comporta.

Amb aquest comunicat volem deixar ben palès el nostre rebuig a la deriva autoritària de l’estat, a la repressió generalitzada contra les nostres institucions, el nostre sistema educatiu i, fins i tot, alcaldes, músics i còmics catalans. I animem als nostres associats a treballar sense treva en la defensa de drets fonamentals com són la llibertat d’expressió i la defensa no violenta de les idees pròpies.

Terrassa, 25 de març de 2018

Related Articles

Deixa un comentari