Som Energia inicia una campanya de compra col·lectiva d’instal·lacions solars fotovoltaiques al Vallès

No Comment

Som Energia ha donat inici a la primera experiència de compra col·lectiva d’instal·lacions d’autoproducció solar d’electricitat d’aquesta cooperativa d’energia verda, a les comarques del Vallès. Per dur a terme aquesta compra col·lectiva, es busquem empreses instal·ladores que vulguin presentar una oferta “claus en mà”, que han anomenat Impuls Solar Vallès.

Segons manifesta el grup local de Som Energia, la manera més efectiva per impulsar instal·lacions solars domèstiques és sumar molts clients de cop, per tal d’abaratir preus i facilitar la feina d’instal·lació. Així ho han demostrat experiències recents com l’Oleada Solar o el Col·lectiu Solar.

El projecte de compra col·lectiva “Impuls Solar Vallès” consisteix en una primera fase en què es fa una crida entre empreses especialitzades de la zona que s’ofereixin a fer 100 instal·lacions solars fotovoltaiques amb la millor proposta de preu i qualitat.

Es tracta d’un concurs obert i transparent per a qui pugui oferir tot el procés sencer d’instal·lació, des del subministrament dels materials (mòduls solars, inversor, etc.), passant pel muntatge i posada en funcionament, i finalitzant amb la legalització de la instal·lació d’autoproducció. Un concurs per a 100 projectes “claus en mà” d’autoproducció fotovoltaica.

 

Aquí es poden trobar les Bases del Concurs, amb les condicions que demana Som Energia (acord marc, prescripcions tècniques, models de contractes, etc.) i un Formulari d’inscripció per a totes aquelles empreses que vulguin presentar una proposta, el termini de presentació de propostes finalitza el dia 11 d’abril.

Qui l’impulsa i fases següents

Els Grups Locals dels Vallès de Som Energia han establert les condicions i els criteris amb què se seleccionarà l’empresa adjudicatària. Es proposa per a aquesta primera compra conjunta, instal·lacions fotovoltaiques d’1,5 a 5 kW de potència, sense elements d’acumulació i adequades per a habitatges amb disponibilitat de teulada i ús elèctric a partir de 3.500 kWh anuals.

Una vegada s’hagi seleccionat la millor proposta, s’obrirà la possibilitat que persones sòcies de la zona s’apuntin a la compra col·lectiva “Impuls Solar Vallès”, amb la certesa que obtenen un producte adequat, que incorpora els valors socials que la cooperativa te presents i que reben un servei integral.

Es preveu que a finals d’abril s’anuncïi l’empresa que farà les instal·lacions i el preu i l’oferta exactes. Mentrestant, els promotors estimen que el cost d’una instal·lació com la que plantegen anirà dels 3.000 € als 9.700 € (IVA inclòs) i permetria l’autoproducció aproximada del 15-30% de les necessitats elèctriques anuals.

Font: Som Energia Terrassa

Deixa un comentari