Dijous es presenta a Synusia un llibre sobre la innovació social dels moviments sorgits a les ciutats

No Comment

El dijous 5 d’abril a les 19 hores es presenta a la llibreria Synusia (Ateneu Candela, C/Montserrat 136) el llibre “El momento de la ciudadanía. Innovación social y gobernanza urbana”, editat per Catarata. A la presentació es comptarà amb la presència de Marc Pradel i Miquel (co-editor) i Ana Belén Cano Hila (co-autora).

El llibre mostra la riquesa i la diversitat de propostes d’innovació social a les ciutats i barris de Bilbao, Saragossa, Madrid i Barcelona, on convergeixen associacions i moviments socials sorgits del 15M amb altres organitzacions i projectes previs ja consolidats. El propòsit d’aquest volum és mostrar la riquesa i diversitat de propostes d’innovació social ciutadana, analitzant també les seves fortaleses i limitacions: des d’aquelles que han creat les seves xarxes de col·laboració sense implicació institucional fins a aquelles que han buscat la vinculació amb els ajuntaments, promovent noves formes de governança local i formes alternatives a l’economia de mercat.

El llibre ha estat escrit per Marc Pradel Miquel, Marisol García Cabeza, Ana Belén Cano Hila, Fernando Díaz Orueta, Lídia García Ferrando, Santiago Eizaguirre Anglada, María Luisa Lourés Seoane, Raúl Ruiz Sola.

Marc Pradel i Miquel és professor ajudant de la Universitat de Barcelona. Els seus temes de recerca són la governança multi-nivell, les polítiques socials en el marc de la Unió Europea, i el paper de la societat civil en la lluita contra l’exclusió social.

Ana Belén Cano Hila és doctora en sociologia i llicenciada en Pedagogia. Professora associada i investigadora en el Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Membre del grup de recerca CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana). La seva trajectòria investigadora ha gravitat entorn de l’estudi dels processos d’integració i exclusió social juvenil, les polítiques d’acció comunitària en les perifèries urbanes i l’estudi etnogràfic de les innovacions socials i el treball en xarxa en l’àmbit local.

Related Articles

Deixa un comentari