La Fundació Torre del Palau denuncia la situació excepcional del país i es solidaritza amb els presos

No Comment

La Fundació Torre del Palau, davant dels greus esdeveniments que estan succeint, fa públic, a través del seu Patronat, un comunicat de denúncia de la situació excepcional del país “en què ens trobem de fa ja massa mesos, i expressem tota la nostra solidaritat amb els investigats, detinguts i exiliats, en la defensa dels drets democràtics més elementals en una societat de dret madura i democràticament avançada”.

En defensa dels Drets Civils, la Democràcia i la Llibertat

La Fundació Torre del Palau ha promogut sempre la defensa dels valors democràtics, el respecte als drets humans, als drets civils i socials i la llibertat de les persones i els pobles. La fraternitat, la solidaritat i la no-violència ens han acompanyat sempre en la nostra tasca de promoció de la cultura i del coneixement.

Volem expressar avui l’enorme preocupació amb que estem vivint la vulneració dels nostres drets civils i polítics que estem patint els catalans. Les darreres decisions judicials, clarament injustes i desproporcionades, la persecució de les idees independentistes, l’empresonament dels nostres legítims representants polítics, l’exili de tants d’altres, la detenció del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya i el control de les nostres institucions són mesures d’un estat repressor, tancat al diàleg, que vulnera els nostres drets fonamentals com a persones i com a país.

Aquesta persecució contra els nostres legítims representants ens afecta encara més d’a prop en el cas del Conseller Josep Rull, actualment vici-president del Patronat de la Fundació, empresonat a Estremera, i del Conseller Lluís Puig, que va ser-ne també patró i que està exiliat a Bèlgica. Els tenim sempre presents.

En la mesura de les nostres possibilitats, ens posem al servei del poble i del conjunt de les institucions i forces polítiques catalanes per treballar conjuntament amb l’objectiu de restablir el funcionament democràtic de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, i de garantir el respecte dels drets civils i socials del conjunt de la ciutadania.

Fem una crida a la ciutadania a seguir treballant per la consecució d’aquests objectius preservant la pau social, la cohesió social (som un sol poble!), l’expressió lliure i pacífica de totes les opinions, el respecte a tothom i les accions no-violentes de defensa dels nostres drets. Tots aquests són valors republicans de llibertat, equitat i fraternitat que han caracteritzat sempre la manera de ser i d’actuar de la societat catalana.

Màrius Massallé i Bainat
President de FUNDACIÓ TORRE DEL PALAU

Related Articles

Deixa un comentari