Arriba la quarta edició del Festival Didó amb moltes novetats

No Comment

El Festival Didó, nom de l’alies del titellaire terrassenc Ezequiel Vigués i Mauri, es consolida com a Festival amb més temps, més espectacles, més llocs i per a més públics, el qual es durà a terme del 13 al 21 d’abril. 

 

Ahir es va presentar la quarta edició del Festival Didó, que va comptar amb la participació del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de Terrassa, Amadeu Aguado, el Director Artístic del Festival, Ramon Rius, i la Coordinadora, Estel Rius.

Estel Rius, Coordinadora, Amadeu Aguado, tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de Terrassa i Ramon Rius, Director Artístic del Festival. Fotografia Ana Mesa

En la voluntat de construir sinèrgies culturals que la ciutat de Terrassa té, en Ramon Rius ha destacat l’emplaçament del Vapor Gran com a lloc per aprofitar “un espai per poder realitzar activitats més enllà de les activitats musicals que fa el CEM” sempre amb l’objectiu d’arribar a tota la ciutat; i és per aquest motiu que s’han introduït nous emplaçaments com la Sala Maria Plans i l’Auditori Municipal. El dia 21 es concentraran les activitats a la Plaça Vella.

El Festival Didó, de Música i Titelles de Terrassa, comptarà amb la participació de companyies teatrals de renom i guardonades com Titiriteros de Binéfar, Zero en Conducta o Xip Xap Teatre.

L’essència d’aquest Festival neix de la voluntat de fer arribar la música i el món dels objectes teatrals a tota la ciutadania, per la qual cosa una gran part dels espectacles són gratuïts i al carrer per a que tothom tingui l’oportunitat de gaudir-ne de manera activa.

Com bé van indicar l’Amadeu Aguado i en Ramon Rius, el món dels objectes teatrals, que no només es redueix a les titelles, és un instrument pel qual es vehiculen els missatges, les històries, sent espectacles no només per a nens i pares, sinó per a tota la família i persones. És per aquest motiu que el Festival Didó amplia la franja d’edat del públic, donat que la programació incorpora per primera vegada un espectacle per a públic juvenil adult, que serà l’espectacle inaugural.

En aquest afany per arribar a més persones, per trencar més barreres, el Festival compta amb un espectacle amb subtítols per a persones amb discapacitat auditiva que podran sentir la música en directe a partir de la vibració d’uns globus.

Sense oblidar el seu compromís amb l’educació i els valors socials, es manté el projecte educatiu amb la participació dels alumnes d’arts escèniques de l’Institut de Viladecavalls i el CEM Escola de Música i Grau Professional amb un espectacle que han treballat durant el curs acadèmic. A més, amplia la sinèrgia amb la col·laboració de la Creu Roja, que hi serà al festival amb un espectacle sobre els refugiats i tallers de sensibilització a través de les titelles l’aprenentatge de valors.

Amb una afluència d’unes 5.000 persones l’edició passada, s’espera que aquesta edició consolidi el renom que ha traspassat ja la nostra ciutat.

Més informació sobre les activitats a la nostra agenda Sommalarrassa

Ana Belén Mesa

Related Articles

Deixa un comentari