La CUP no vol una gran superfície sota el Mercat de la Independència

1 Comment

El ple municipal va aprovar el passat desembre la creació d’un nou Pla Director del Mercat de la Independència, dins del qual es contemplés l’obertura d’una nova superfície comercial dins del mateix mercat. Arran d’això, la CUP de Terrassa considera que la regidoria de Comerç està buscant de forma activa la implantació d’aquesta cadena, tal com ja varen fer amb el Terrassa Plaça i altres centres comercials. “Convé tenir-ho en compte, en aquests dies en què tothom defensa públicament el comerç local”, assegura el regidor Medina. Per això, Medina demana treure aquest projecte del Pla Director i anuncia que la CUP no donarà suport al Pla Director del Mercat Municipal si es manté.  

I és que, al parer dels cupaires, un nou gran supermercat o macro-botiga difícilment generarà més atracció econòmica que la seva pròpia. 

Segons el regidor Marc Medina, “la capacitat de despesa de la població no és infinita, així que si compren en aquesta futura franquícia, deixaren de comprar a les botigues locals on ho fan ara”. Es tracta d’una planta baixa de 800 metres quadrats, que podria sortir a concurs com a establiment alimentari o no alimentari. En el primer cas, l’arribada d’un gran supermercat -com ara Mercadona- podria buidar les actuals parades del mercat (que ja tenen una relació de complementarietat amb el supermercat casa Evaristo). En el segon cas, el ventall de negocis que es podrien implementar serien de tipus tèxtil (oferta que ja existeix tant a la Rambla com a la ciutat), de l’àmbit cultural (un possible FNAC seria negatiu per les llibreries independents de la ciutat), informàtica i electrodomèstics (també present a la mateixa Rambla i a molts barris…), i d’altres sectors. 

Per a la CUP, l’obertura d’una gran superfície d’aquestes característiques fomentarà un transvasament de les compres des de les botigues locals. A banda de perjudicar el comerç ja existent, fomentar grans superfícies també implica deslocalitzar els beneficis generats. I és que en comptes de redundar en la xarxa de Terrassa, el monopolitzen unes poques multinacionals. I ben lluny de Terrassa: En molts de casos a l’estranger.       

Reanimar la Rambla? 

A més a més, malgrat que pugui servir per atraure més gent a l’entorn de la Rambla, cal entendre que aquest públic no serà de “nova creació”, sinó que provindran d’altres zones més perifèriques que ara quedaran buides. De forma que hi haurà un fluix de gent cap al Centre, oblidant els barris i contribuint a la seva, ja avançada, desertificació comercial

En tot cas, la CUP informa que l’obertura d’aquesta macro-botiga no compta amb el consens dels paradistes del mercat. En aquest espai es realitzen tasques de distribució i magatzem dels aliments, i aquí s’hi troben les càmeres frigorífiques i alguns dels obradors dels paradistes, de forma que s’haurien de desplaçar a un altre espai del recinte mercantil. De fet, el soterrani és una peça més dins la reforma urbanística integral del mercat.

Related Articles

1 Comment

  1. Ruth

    Hola bon dia el que han de fer és arreglar molt bé el mercat que estigui en bones condicions, ja que el fred i la calor en les corresponents estacions del any fa que anar a comprar no sigui amb comoditat, i ja no dic treballar amb aquestes condicions. Poso d’ exemple el mercat de Sabadell.

Deixa un comentari